L'ACA atorga 179.000 € a la Garrotxa per a millorar el control del subministre d’aigua

Els municipis de Montagut i Oix, Olot, Tortellà i la Vall d'en Bas, a més del Consell Comarcal, en són els beneficiaris | Permetrà que els consistoris i els ens encarregats de l’abastament d’aigua en alta en millorin la gestió amb la implantació o adaptació dels sistemes de telecontrol dels cabals mesurats

Un dels comptadors de control que s'instal·larà a la Garrotxa amb aquests ajuts de l'ACA.
Un dels comptadors de control que s'instal·larà a la Garrotxa amb aquests ajuts de l'ACA. | ACA.
Redacció
05 d'abril del 2018
Actualitzat el 09 d'abril a les 10:40h
La comarca de la Garrotxa rebrà fins a 171.987,51 euros en subvencions per part de l'agència Catalana de l'aigua per a millorar el control de l’aigua subministrada amb la instal·lació o millora dels comptadors d’aigua en alta. Els municipis de Montagut i Oix, Olot, Tortellà i la Vall d'en Bas, a més del Consell Comarcal, en són els beneficiaris.

Així, mentre a Montagut i Oix (14.842,64 €) i a la Vall d'en Bas (15.000 €) la subvenció s'atorga per a la instal·lació de comptadors volumètrics en alta a l'abastament d'aigua potable, a Olot (6.026 €) l'ajut servirà per a la millora del control dels cabals subministrats en alta al nucli de Batet de la Serra, a Tortellà (5.843.41 €) s'emprarà per a la redacció tècnica de la instal·lació de comptadors volumètrics en alta a l'abastament d'aigua potable.

Per la seva banda, el Consell Comarcal de la Garrotxa rebrà una subvenció total de 130.275 euros per a la instal·lació de comptadors a les captacions i a les sortides dels dipòsits de regulació i la seva integració a un sistema de telecontrol en diferents sistemes d'abastament de la Garrotxa.

Aquestes mesures són essencials per conèixer els rendiments i l’eficiència dels sistemes d’abastament, i, per tant, garantir una millor qualitat del servei de subministrament i un millor aprofitament dels recursos hídrics.

Aquesta línia d’ajuts també vol fomentar la gestió col·laborativa i mancomunada que els ens supramunicipals poden oferir als municipis, una oportunitat que en aquesta línia de subvenció es prioritza i es promou, i que cal aprofitar cada vegada més. Un bon exemple és l’actuació subvencionada al Consell Comarcal de la Garrotxa, que controlarà els cabals de totes les captacions i tots els dipòsits d’onze municipis de la comarca, i integrarà les dades en un únic sistema de telecontrol que permetrà al consell fer el seguiment dels cabals, detectar incidències i prestar un servei d’assistència tècnica.
 
La línia d’ajuts per millorar el control de cabals es repartirà en un total de 134 ajuts repartits per tot el territori català. Concretament, es destinaran 34 ajuts a la demarcació de Barcelona, 50 a la de Girona, 28 a la de Lleida, 17 a la de Tarragona i 5 a les Terres de l’Ebre, les quals es detallen a continuació.

 
Arxivat a