La Vall d'en Bas liquida el pressupost de 2017 amb resultats positius

El ple municipal celebrat aquest dimarts també va aprovar una moció per a l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyo

La Vall d'en Bas aplega els pobles de Joanetes, Sant Esteve d’en Bas, els Hostalets d'en Bas, el Mallol, la Pinya, Puigpardines i Sant Privat d’en Bas.
La Vall d'en Bas aplega els pobles de Joanetes, Sant Esteve d’en Bas, els Hostalets d'en Bas, el Mallol, la Pinya, Puigpardines i Sant Privat d’en Bas. | Xavier Borràs
Redacció
05 d'abril del 2018
Actualitzat a les 9:23h
En el ple ordinari del mes de març de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, celebrat aquest dimarts 5 d'abril al vespre, es va aprovar la liquidació de l’exercici pressupostari del 2017. Es va presentar una liquidació amb un romanent de tresoreria i resultat pressupostari positiu. S’ha fet, com en els anteriors anys, un esforç en el dia a dia del municipi i molta inversió (sobretot en carreteres, edificis municipals, deixalles…) que s’ha finançat amb estalvi corrent sense recórrer a crèdits. Així, tot i les inversions, durant l’exercici 2017 de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas es va continuar reduint el deute fins al 30,87%. En els darrers tres exercicis el deute s’ha reduït més de la meitat.
 
Per altra banda, en el ple d’ahir també es va aprovar, per unanimitat, la moció per a l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol. Amb aquesta moció presentada conjuntament pels dos grups municipals presents al Consistori, s’exigeix la llibertat immediata dels 9 presos polítics i el retorn de tots els consellers i polítics catalans exiliats. També, s'hi denuncia la manca de separació de poders de l’Estat espanyol a la vegada que es demana a les institucions europees que no continuïn emparant les seves accions, pròpies d’una dictadura. A més s’apel·la a la justícia internacional perquè intercedeixi de manera immediata i garanteixi el respecte als drets dels ciutadans catalans.