«Clàssics a les 8!», un nou cicle per acostar els clàssics teatrals a Olot

Aquest abril, la companyia Obskené representarà «Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas», de Lope de Vega, i Parking Shakespeare portarà a Olot l’obra «Els dos cavallers de Verona» | Membres de les dues companyies pronunciaran la xerrada «5 cèntims de... Com mirar els clàssics des d’ara i aquí?».

La companyia Obskené representarà, aquest dijous dia 5 d’abril, «Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas».
La companyia Obskené representarà, aquest dijous dia 5 d’abril, «Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas». | @OlotCultura.
Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat el 04 d'abril a les 18:46h
Les grans obres de teatre perduren per més que passin els anys i són plenament vigents a l’actualitat. Amb aquesta filosofia neix Clàssics a les 8!, un nou cicle que vol acostar els clàssics teatrals a la població d’avui en dia. Aquesta temporada s’han programat dues propostes en un nou horari poc habitual al Teatre Principal d’Olot: els dijous a les 20 h.
 
La companyia Obskené representarà, aquest dijous dia 5 d’abril, Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas. El text escrit per Lope de Vega ara fa 400 anys narra la història d’un poble que, cansat de les atrocitats d’un comendador corrupte i violador, decideix unir-se per combatre i matar l’opressor. La companyia barreja els versos de Lope de Vega amb el llenguatge actual i mentre es desenvolupa l’obra, els actors també la comenten i opinen sobre aquest fet basat en una situació real.
 
El dijous següent, 12 d’abril, Parking Shakespeare portarà a Olot Els dos cavallers de Verona, un text que William Shakespeare va estrenar a finals del segle XVI. Es tracta d’una de les primeres obres que va escriure el dramaturg anglès, una comèdia d’embolics amb dos enamorats que viuen entre Verona i Milà. La companyia catalana situa l’obra a la Itàlia dels anys seixanta, amb motos vespa, paparazzi i ulleres de sol, al més pur estil de la Dolce Vita de Fellini.
 
El tret de sortida del cicle serà aquest dijous 5 d’abril a les 18.30 h a La Carbonera. Les dues companyies oferiran la xerrada 5 cèntims de... “Com mirar els clàssics des d’ara i aquí?”.
 

Parking Shakespeare portarà el 12 d'abril a Olot «Els dos cavallers de Verona» ambientada als anys seixanta. Foto: @OlotCultura

Arxivat a