Mor un escalador pel despreniment d'una roca a Beuda, a la Garrotxa

La víctima, un home de 53 anys, no s'ha recuperat de l'aturada càrdiorespiratòria que ha patit mentre era traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona

Lloc on s'ha produït l'accident, al Castellot de Beuda, un dels darrers contraforts de la Mare de Déu del Mont.
Lloc on s'ha produït l'accident, al Castellot de Beuda, un dels darrers contraforts de la Mare de Déu del Mont. | Wikimèdia.
Redacció
02 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:41h
Un escalador de 53 anys ha mort aquest dilluns per una aturada cardiorespiratòria després de patir un accident a la zona del riu superior, al Castellot de Beuda, a la Garrotxa. Segons informen els Bombers de la Generalitat, poc abans de tres quarts de dotze del migdia han rebut l'avís que un excursionista havia patit ferides greus a la cama després que una roca i li hagi caigut al damunt.

Fins al lloc de l'accident s'hi ha desplaçat l'helicòpter amb efectius dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials) dels Bombers que han procedit al trasllat del ferit, el qual ha entrat en parada cardiorespiratòria. Els sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) li han practicat les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) i així que l'han pogut estabilitzar, l'han traslladat en estat crític a l'Hospital Trueta de Girona. En arribar al centre hospitalari, però, ja havia perdut la vida.

El castell de Beuda, anomenat per la gent del país com "castell dels moros" o "castell de les Bruixes", està situat al nord del nucli urbà, en un dels darrers contraforts de la Mare de Déu del Mont. És un lloc habitual d'escalada.