Setmana Santa

Èxit esclatant en la X Trencada de Mona a la plaça Major d'Olot

Una gernació de garrotxins ha participat en aquest popular acte "per als qui no tenim padrins", fet i organitzat per Cacau Pastisseria, la recaptació del qual va a parar a l'ADL Garrotxa

per Redacció , 2 d'abril de 2018 a les 15:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

En Grau, fillol del pastisser del Cacau d'Olot, ha fet els honors a la mona del moai de l'illa de Pasqua en la Xa Trencada a Olot. Foto: Martí Albesa


Un any més, i ja en van deu, Lluís Riera i Cacau Pastisseria han fet la trencada de mona per "als qui no tenim padrins" aquest Dilluns de Pasqua, 2 d'abril, a migdia a la plaça Major d'Olot (Garrotxa). Enguany, l'escultura de xocolata ha estat la més gran mai feta –100 kg i 2,40 metres d'altura– i representa un moai, figura sagrada de l'Illa de Pasqua, que està agermanada amb la ciutat d'Olot. En Grau, el fillol de Lluís Riera, ha estat l'honorat per a fer la primera trencada d'aquesta mona gegant


Després de la monumental trencada de mona, l'ADL Garrotxa (CDR) ha ofertado un dinar vegà "Per les llibertats" a les 14:30 h i, a la tarda, es podrà sentir els Músics per la República o participar en un taller de mandales.
 

La gernació que s'ha plegar a la plaça Major ha donat bon compte gustatif de la mona de Cacau Pastisseria. Foto: Martí Albesa.


Sense plantejar-s'ho, Lluís Riera i Cacau Pastisseria, han convertit la trencada de mona "per als qui no tenim padrins" en una cita ineludible de Setmana Santa a la Garrotxa. El que pretenia ser una humil reivindicació de la pastisseria artesana i compromesa, ha esdevingut una gran trobada que any rere any continua creixent i arriba al desè aniversari.
 
Deu anys de mones: el moai, el santo negro, la mona amb paraigües, el fons marí, el cavall de troia, el llop i els xais, la tortuga, el gegant d'Olot i el joc d'ous han estat les mones protagonistes durant aquests anys, figures estretament lligades a la crítica social.

 

Lluís Riera, que ha fet la mona del moai a l'obrador de Cacau Pastisseria, amb el seu fillol Grau. Foto: Martí Albesa


Enguany, la mona ha estat pensada com la més gran de totes i com a finalitzadora del cicle i d'homenatge a tots aquests anys i a totes les persones que els han acompanyat i que han fet créixer aquesta festa. Per això, enguany, la majestuosa escultura de xocolata és un moai de 100 kilos i 2,40 metres d'alçada. El moai, com a figura sagrada de l'Illa de Pasqua, que està agermanada amb la ciutat d'Olot.
 
Com cada any tothom que ho vulgui pot col.laborar-hi comprant petites figures en forma de moai que es poden adquirir per 1,5 euros a Cacau Pastisseria i a la plaça dels Gegants el propi dia de la trencada. Part dels guano aniran a parar al CDR local, l'ADL Garrotxa.

 

Participació