La creu del Trial d'Olot apareix pintada de banderes espanyoles

Sembla una resposta als llaços grocs que s'hi van pintar fa uns dies a favor dels presos polítics i exiliats catalans | El febrer de 2013 ja es van eliminar les inscripcions franquistes en aquest monument

El monument ha aparegut aquest matí pintat amb diverses banderes espanyoles.
El monument ha aparegut aquest matí pintat amb diverses banderes espanyoles. | Aniol Bassols.
29 de març del 2018
Actualitzat a les 11:59h
Aquest matí la creu del Trial d'Olot ha apregut amb tot de banderes espanyoles pintades, sembla que com a resposta al fet que fa uns dies hi van aparèixer tot de llaços grocs en defensa dels presos polítics i els exiliats catalans.

Olot va quedar lliure de símbols franquistes a mitjan febrer de 2013, quan es va treure l’àliga del Monumento a los Caídos del cementiri municipal i es van eliminar les inscripcions franquistes del mateix monument i les que hi havia a la creu del prat del Triai. Així ho explicava Josep Ferrés, regidor de Relacions Ciutadanes per Reagrupament-CiU a l'Ajuntament d'Olot en aquella legislatura, en el seu blog.

La matinada del 31 d’octubre de 1936 tingué lloc als prats del Triai la matança perpetrada per milicians revolucionaris d’11 olotins considerats conservadors i  com a represàlia als rumors d’una invasió feixista a la costa empordanesa. Una vegada finalitzada la Guerra Civil amb la victòria del bàndol franquista s’erigí una gran creu de 5 metres d’alçada en el lloc del succés amb les inscripcions del nom de les víctimes així com  l’escut del jou i les fletxes de la Falange i altres escrits, amb què el monument va esdevenir un símbol franquista.
 

Part darrere també s'hi han pintat fins a tres banderes espanyoles més. Foto: Aniol Bassols.

Arxivat a