Mieres fa una consulta popular per a votar els pressuposts aquest 31 de març

Entres les opcions a triar, que no poden superar els 20.000 €, hi ha des de posar un banc de fusta a la font de Can Salavia, fins a instal·lar un rocòdrom al pavelló poliesportiu o activitats d'aventura per als joves

El poble de Mieres, a la Garrotxa.
El poble de Mieres, a la Garrotxa. | Martí Albesa.
Redacció
29 de març del 2018
Actualitzat a les 11:12h
Mieres farà, aquest pròxim dissabte, 31 de març, la consulta popular dels pressupostos participatius d'aquest 2018. La consulta es durà a terme al Dispensari mèdic des de les nou del matí i fins a les vuit del vespre, per bé que també es podrà votar per correu o a la seu de l'Ajuntament en horari d'oficina del 3 al 6 d'abril.

Dates i procediments de votació

Qui pot votar?
Totes les persones majors de 16 anys que formen part del padró de Mieres o que estiguin inscrites al Registre de Participació Ciutadana.
Què cal per a votar?
Estar inscrit al registre de participació ciutadana o padró municipal.
Portar un document acreditatiu (DNI, NIE, carnet de conduir ... )
Omplir la butlleta que haureu rebut per carta i que també trobareu a la mesa.
Com es vota?
A la butlleta de votació que rebreu, podeu marcar diverses propostes sempre que la suma de les marcades no superi els 20.000 € (quantitat del pressupost participatiu). Les propostes es marcaran amb un número que correspondrà a l'ordre de preferència, indicant les vostres prioritats (1, 2, 3, 4 ... ).
On es vota
La consulta tindrà lloc el dissabte 31 de març (de 9a 20 h) al dispensari municipal. També es podrà votar presencialment a l'Ajuntament, els dies 3, 4, 5 i 6 d'abril, en horari d'atenció al públic.
Vot per correu
S'acceptarà el vot per correu sempre que es faci arribar la butlleta de votació i una fotocòpia del DNI, NIE o document identificatiu. El vot serà certificat pel secretari de l'Ajuntament. El vot per correu haurà d'haver arribat a les oficines municipals abans del dia 5 d'abril.

Propostes que es posen a votació

A - Xerrades: Fer una xerrada sobre Resolució de Conflictes i una altra d'Acompanyament Emocional, dirigides sobretot als pares, però oberta a tota la població en general.
 
Proposta valorada en 500 ‹
 
B - Banc: Posar un banc de fusta davant de la font de Can Salavia, per reposar el que hi havia, per tal que les persones que fan la caminada des del poble puguin descansar.
 
Proposta valorada en 500 ‹
 
C - Tallers de cuina: Oferir 4 tallers de cuina de temporada, gratuïts, combinant tècniques innovadores amb mètodes tradicionals (cuina vegetariana, arròs, postres, aperitius).
 
Proposta valorada en 500 ‹
 
D - Aventura per joves: Oferir 4 activitats d'aventura per als joves del poble de 1Oa 18 anys, repartides al llarg de l'any (supervivència a  la neu, via ferrata, trekking aquàtic i orientació).
 
Proposta valorada en 4.500 ‹
 
E - Rocòdrom: Instal‚lació d'un Rocòdrom horitzontal, de 6 metres d'amplada i d'alçada inferior a tres metres, a l'interior del pavelló poliesportiu. També s'inclou matalàs protector.
 
Proposta valorada en 7.200 ‹
 
F - Teles acrobàtiques:  Comprar una estructura metàl‚lica, desmuntable, per penjar-hi diverses teles acrobàtiques i trapezis. Es podrà instal‚lar a qualsevol espai. Inclou matalàs.
 
Proposta valorada en 3.500 ‹
 
G - Ioga per gent gran: Oferir diverses classes de Ioga, gratuïtes, per a la gent gran del poble, un dia a la setmana, i incrementar l'oferta d'activitats al municipi.
 
Proposta valorada en 1. 100 ‹
 
H - Parquet al Centre Cívic: Posar parquet sintètic al Centre Cívic (sala polivalent) per donar més confort a les activitats que s'hi fan, relacionades amb el terra d'aquest espai.
 
Proposta valorada en 2.500 ‹
 
l - Llums Led: Comprar focus de llum de led, que consumeixen menys, per fer el canvi amb els actuals halògens, i millor.àr l'equip de llum utilitzat a les diferents activitats.
 
Proposta valorada en 1.200 ‹
 
J - Curs de fusteria i bricolatge: Oferir un curs de fusteria i bricolatge, gratuït, de 35 sessions a qui pugui interessar del poble, però sobretot encarat als nens i nenes.
 
Proposta valorada en 1.800 ‹
 
K - Tarima mòbil: Comprar un petit escenari, desmuntable i format per diversos mòduls, per poder utilitzar en les activitats on no hi cap l'actual (molt més gran), com per exemple, actuacions a la Placica.
 
Proposta valorada en 3.500 ‹
 
L - Material de bricolatge i fusteria: Compra de diferents eines de bricolatge i fusteria i d'un petit estoc de material que seria d'ús públic.

Exemple de votació: proposa per ordre de preferència

Proposta F 3.500 € ........................... 1
Proposta H 2.500 € .......................... 3
Proposta D 4.500 € ........................ ..
Proposta E 7.200 € .......................... .
Proposta K 3.500 € ........................... 2

Alguns exemples d'opcions vàlides. No superen els 20.000 ‹ destinats.

F+H+D (3.500 € + 2.500 € + 4.500 € = 10.500 €)
E+K (7.200 € + 3.500 € = 10.700 €)
H+D+E+K (2.500 € + 4.500 € + 7.200 € + 3.500 € = 17.700 €)

Alguns exemples d'opcions no vàlides. Superen els 20.000 ‹ destinats.

F+H+D+E+K (= 21.200 €)