La càrnia Francisco Puigvert d’Olot presenta un ERO temporal de tres mesos

L'expedient de regulació d'ocupació afecta tota la plantilla de 17 treballadors, els quals temen que l'empresa centenària dedicada a l'elaboració d'embotits hagi de tancar definitivament

L'empresa Francisco Puigvert, al carrer de Joan Maragall d'Olot.
L'empresa Francisco Puigvert, al carrer de Joan Maragall d'Olot. | ACN.
Redacció
27 de març del 2018
Actualitzat a les 14:44h
L'empresa Francisco Puigvert SL d'Olot, dedicada a l'elaboració d'embotits curats, ha presentat un ERO temporal que afecta tota la plantilla, composta de 17 treballadors. La intenció de la direcció és que s'apliqui des de l'1 d'abril fins a l'1 de juliol, de manera que durant aquest temps els treballadors aniran a l'atur i la fàbrica pararà la producció.

Francisco Puigvert és una empresa familiar centenària (fundada el 1892) que el setembre de 2014 ja va presentar un concurs de creditors davant el jutjat mercantil. En aquell moment, la firma va al·legar com a principal motiu el tancament de les fronteres a Rússia, on venien bona part de la producció. Arran del veto, l'empresa també ha patit baixades de facturació en els darrers anys i actualment no tenen prou recursos per a poder comprar la matèria primera per a elaborar els embotits. Una situació que els ha portat ara a la presentació de l'ERO temporal.

L'ERO es va començar a negociar la setmana passada. Des de la direcció, volen que s'apliqui a partir de l'1 d'abril i que s'allargui fins a l'1 de juliol. Durant aquest temps, tota la plantilla anirà a l'atur –és a dir, la fàbrica aturarà la producció– i els treballadors es reincorporarien a la feina el dia 1 de juliol.

En paral·lel, fonts dels treballadors expliquen que la direcció va presentar al mes de gener concurs de creditors al Jutjat Mercantil i està pendent que el jutjat resolgui i si es nomena un administrador concursal perquè porti els números de la càrnia

Les mateixes fonts concreten que intentaran negociar amb l'empresa que, durant el temps que duri l'ERO, la càrnia complementi l'atur als treballadors. De moment, s'està en període de negociacions i hi ha previstes reunions tant aquesta setmana com la vinent.

Per part de la plantilla, es tem que aquest ERO sigui el preludi d'una situació més complicada que pugui acabar amb el tancament de l'empresa si no s'aconsegueixen remuntar els números.

La planta que de Francisco Puigvert a Olot ocupa una superfície de 6.000 metres quadrats i té una capacitat de producció de 2.200 tones d'embotits a l'any. Entre els països on exporta hi ha Bulgària, Alemanya i França, entre d'altres.
Arxivat a