VÍDEOS Els Mossos desallotgen els manifestants de l'AP-7

Els Comitès de Defensa de la República s'han tornat a mobilitzar contra la repressió de l'Estat, amb talls a l'AP-7 a l'Empordà, l'A-2 al Segrià i l'N-340 al Montsià

Els Mossos desallotjant alguns manifestants.
Els Mossos desallotjant alguns manifestants. | Martí Albesa.
Roger Font / Pere Pratdesaba
27 de març del 2018
Actualitzat a les 12:00h
Els Comitès de Defensa de la República (CDR) s'han tornat a mobilitzar després de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. Aquest matí, s'han tallat algunes de les principals vies d'accés al país: l'AP-7 a Figueres (l'Alt Empordà), a tocar la Jonquera; l'A-2 a Alcarràs-Soses (el Segrià) i l'N-340 a Alcanar (el Montsià). Les mobilitzacions es podrien allargar 24 hores. 

Totes aquestes vies continuen tallades i els vehicles es desvien. Als volts de les 8 del matí també s'ha tallat la Diagonal, a la zona universitària, i la Meridiana a Barcelona. Abans de les 9 ha tornat la normalitat en aquestes dues vies.
 
Les accions es podrien allargar un mínim de 24 hores. Els manifestants ja han col·locat tendes de campanya a l'AP-7.

A partir de les 10 s'han ajuntat els dos talls de l'AP-7 (en els dos sentits) per tal d'alliberar les sortides de l'autopista. Es mantenen les entrades bloquejades. Podeu consultar l'estat de les carreteres en directe, aquí.

Agents dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'han presentat a Figueres i el Montsià i s'han viscut moments de tensió i intenten desallotjar la zona. A Figueres, algunes furgonetes de la policia han passat per sobre dels pneumàtics que tallaven la via.
 

Els antiavalots han fet acte de presència a Figueres Foto: Martí Albesa

 

Tall de carretera a Figueres, a prop de la Jonquera Foto: Martí Albesa

 

Pila de pneumàtics a l'AP-7 a Hostalets de Llers. Foto: Martí Albesa


Mentrestant, l'Avinguda Diagonal ha quedat reoberta al voltant de dos quarts de nou del matí un cop finalitzada la protesta organitzada pels CDR. La protesta s'ha allargat al voltant d'una hora i ha afectat un dels principals accessos de Barcelona en plena hora punta. Segons els organitzadors, el tall ha estat simbòlic i per traslladar el seu suport al de l'AP-7, a l'Alt Empordà. Mentre ha durat la protesta, els vehicles han pogut circular pels laterals, però la dotzena de línies de bus de TMB que passaven per la zona s'han vist afectades.

D'altra banda, els CDR també han tallat el trànsit al Passeig Fabra i Puig, amb Meridiana i ha afectat cinc línies del bus urbà. Ambdues vies ja han estat reobertes.