Síndic de Greuges

L’equip del Síndic de Greuges de Catalunya serà el 6 d'abril a Olot

Atendran les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra una actuació de l’Administració pública i també contra les empreses que presten serveis d’interès general

per Redacció , 27 de març de 2018 a les 11:28 |
Des del juliol de 2004, el síndic de greuges de Catalunya és Rafael Ribó. | @sindicdegreuges
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’oficina del Síndic de Greuges serà a Olot el pròxim divendres, 6 d'abril. Membres de l’equip del Sindic atendran a l'Institut Municipal de Promoció d'Olot (al carrer del Bisbe Lorenzana, 15), a totes les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra les administracions i les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc.).

Per demanar visita, prèviament cal concertar l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l'adreça electrònica sindic@sindic.cat.


El Síndic té la funció d'atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l'actuació o la manca d'actuació de les administracions. Vetlla pel bon funcionament de l'Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya, com ara els ajuntaments, les diputacions o els consells comarcals. Per tant, actua com a supervisor i col·laborador de l'Administració catalana, amb l'objectiu d'ajudar a millorar-ne el funcionament

També, supervisa les empreses privades que presten serveis d'interès públic, com ara la llum, la telefonia, l'aigua, el gas, el servei postal, etc.


Elegit pel vot majoritari del Parlament de Catalunya, el Síndic és políticament independent. No depèn de cap govern i actua amb objectivitat, llibertat de criteri i independència. Des del juliol de 2004, el síndic de greuges de Catalunya és Rafael Ribó.
 

Com presentar una queixa al Síndic de Greuges. Foto: @sindicdegreuges

 

Participació