Can Trona estrena divendres 6 d'abril «Les noies d'Alba Daurada»

Aquest DocsBarcelona del Mes, sobre l'auge a Grècia del partit neonazi, es podrà veure a les 20:00 h en versió original subtitulada

Redacció
27 de març del 2018
Actualitzat el 06 d'abril a les 10:25h
El documental no deixa cap dubte sobre el costat depravat d’aquest partit polític i revela l’abisme, cada vegada més clar, entre la realitat i la imatge que pretenen donar.
El documental no deixa cap dubte sobre el costat depravat d’aquest partit polític i revela l’abisme, cada vegada més clar, entre la realitat i la imatge que pretenen donar. | @docsbarcelona


Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, s’ha sumat al DocsBarcelona del Mes i cada primer divendres estrena un documental en versió original subtitulada (VOS). En aquesta ocasió, el pròxim divendres 6 d'abriñ, es podrà veure Les noies d’Alba Daurada a les 20:00 h.

Aquest documental recull el funcionament del partit d'extrema dreta Alba Daurada, que va aconseguir 12 escons al Parlament grec l'any 2012. Les noies d'Alba Daurada és un testimoni privilegiat i esfereïdor del funcionament intern d’un dels partits d’extrema dreta més importants d’Europa, un cop els seus líders van ser empresonats. Les dones, que ara agafen el relleu de la formació, estan decidides a esdevenir una part important del futur de Grècia. Tot plegat és el símptoma d’un problema més gran: la crisi econòmica i la crisi migratòria, que han adobat el terreny perquè el feixisme i la xenofòbia torni a aflorar a Europa. Té un sostre el feixisme a Grècia? Esdevindrà el precedent d’altres països europeus?

DocsBarcelona del Mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar el documental als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de més de 90 sales a tot l’estat, inclòs Can Trona.