Més de 400 persones a les converses amb els petits mestres olotins

En Pere, en Guerau i en Tasio han ensenyat a llegir un diagnòstic mèdic des del seu punt de vista i com els afecta en el seu dia a dia

Els més petits de casa, com en Pere, han estat, una vegada més, els nostres grans petits mestres.
Els més petits de casa, com en Pere, han estat, una vegada més, els nostres grans petits mestres. | @hospiolot
Redacció
27 de març del 2018
Actualitzat a les 9:12h
Més de 400 persones han assistit a les converses amb els petits mestres olotins. Tres divendres que han omplert la sala d’actes de l'Hospital d'Olot d’optimisme, vitalitat, alegria, entusiasme, coratge i sinceritat. Unes lliçons de vida explicades pels propis protagonistes i les seves famílies, amb el suport dels especialistes mèdics.

En Pere, en Guerau i en Tasio han estat els tres protagonistes d’aquestes converses, els tres petits mestres que ens han parlat d’ells, de les seves aficions i de què fan en el seu dia a dia. Amb les famílies hem conversat sobre com canvia la vida i com afrontar-s’hi quan hi ha un diagnòstic mèdic pel mig. No hi ha discapacitats, sinó capacitats.
 

Un altre dels grans petits mestres, en Guerau. Foto: @hospiolot


El suport, en cada cas, d’un especialista mèdic ha servit per contextualitzar millor les malalties i entendre quin és l’origen de cadascuna d’elles. L’oftalmòleg Joaquim Tarrús ens va parlar de la retinosi pigmentària, la malaltia que li ha produït la ceguesa a en Pere; la cardiòloga pediàtrica Mariàngels Puigdevall ens va explicar què és una cardiopatia congènita, que pateix en Guerau; i la neuròloga pediàtrica Mireia del Toro ens va aclarir què és una paràlisi cerebral i com li afecta a en Tasio.

Els més petits de casa han estat, una vegada més, els nostres grans petits mestres. Per primera vegada l’Hospital d’Olot ha donat veu i escolta als nens i a les seves històries.
 

En Tasio també va ajudar a aclarir què és una paràlisi cerebral. Foto: @hospiolot


 
Arxivat a