Vora 250 persones visiten la nova residència de la Vall d’en Bas

El Mirador del Puigsacalm començarà amb totes les places de residència privades a l'espera de la concessió de places públiques, per bé que es cobrirà el 100% de la prestació vinculada

Una de les cambres de la residència, ja moblada.
Una de les cambres de la residència, ja moblada. | @ajuntamentbas
Redacció
26 de març del 2018
Actualitzat a les 12:33h
La jornada de portes obertes d’obres del nou equipament del Centre de Recursos per a la Gent Gran de la Vall d'en Bas, que es va fer aquest passat dissabte al matí, va permetre que unes 250 persones (de tots els pobles de la vall) pugessin veure com serà per dins l’equipament, quan acabin les obres. En grups reduïts de 15-20 persones, es van anar fent visites guiades per totes les instal·lacions, tot mostrant tant la part del Centre de Dia com la de residència, amb les habitacions. Pel que fa a les cambres, se’n va poder veure una d’acabada i moblada per veure com seran.

Les obres del Centre de Recursos per a la Gent Gran de la Vall d'en Bas estan en el seu tram final d'execució i l'equipament està gairebé llest per posar-se en marxa. La previsió és que el Mirador del Puigsacalm s'obri abans de l'estiu amb servei de residència i centre de dia.
Inicialment s'obrirà amb 40 places de residència i 40 més de centre de dia. Aquestes són ampliables, a llarg termini, en ambdós serveis i en el cas de residència poden arribar-se a doblar amb els anys. Entre els serveis que s'oferiran, en l'àmbit sanitari destaquen el de fisioteràpia, psicologia, terapeuta ocupacional, treball social i podologia, entre altres. El centre també inclou altres serveis, com el de perruqueria o bugaderia.
 

Les visites es van fer en grup de 15-20 persones durant tot el matí de dissabte. Foto: @ajuntamentbas


El centre està distribuït en dues ales, la de dia, amb les sales d’estar, menjador, cuina i tots els serveis necessaris per al seu funcionament diürn, i la de nit, on hi ha les habituacions, lavabos i dutxes. La part central, que uneix les dues ales, és on hi haurà la recepció, els serveis i els despatxos del personal sanitari.

Inicialment, El Mirador del Puigsacalm començarà amb totes les places de residència privades a l'espera de la concessió de places públiques. Tot i així, es cobrirà el 100% de la prestació vinculada. Des de l'Ajuntament es manté contacte permanent amb el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya que té el compromís d'ampliar el número de places públiques de residència.