La 1a Cursa de la Dona de Sant Joan les Fonts recapta 5.400 € per a l'Oncolliga

Un total de 1.454 persones han participat en la primera edició d’aquesta marxa solidària

La marea rosa va pintar els paratges de Sant Joan les Fonts al llarg del recorregut.
La marea rosa va pintar els paratges de Sant Joan les Fonts al llarg del recorregut. | @santjoanfontsaj
Redacció
26 de març del 2018
Actualitzat a les 10:44h
El passat diumenge, dia 18 de març, va tenir lloc una gran jornada esportiva i solidària, fruit d’una proposta popular d’un grup de veïnes, la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts i el suport de  patrocinadors privats, quan es va dur a terme la primera Cursa de la Dona. Una marxa de 6 km per fer corrent o caminant amb tots els beneficis destinats a l’Oncolliga, amb un total de 1.454 persones que hi van participar en la primera edició d’aquesta marxa solidària, on també es van aconseguir 11 donacions de cabells (20 cm) per a “Mechones Solidarios”.

La marea rosa va pintar els carrers i paratges de Sant Joan les Fonts al llarg del recorregut que va transcórrer la marxa. Una cursa inclusiva , on van participar dones, homes i infants, apte per a tots els nivells i amb recorregut per a gent amb mobilitat reduïda o cadira de rodes. 

Es va donar el tret de sortida a les 10h des del Pavelló Poliesportiu de Sant Joan les Fonts. Els sis quilòmetres van passar per diversos indrets del municipi, incloent carrers del nucli, travessant el riu Fluvià pel pont medieval, els paratges del “terra vermell”, la ruta de Fonts i Verlets, arribant a la Canya i tornant a través de part del biciarril. Paratges, camins rurals i urbans, que van oferir als participants una gran varietat de paisatges que van valorar molt positivament.

L'arribada de la marxa va tenir lloc al prat de les Coromines, on totes les persones inscrites tenien esmorzar i sessió de zumba gratuïta a càrrec del TopTeam. A més de la tallada de cabells per a “Mechones solidarios” que va comptar amb la col·laboració de les perruqueres del poble i onze noies que han donat 20 cm de cabells per a totes les que ho necessiten durant el tractament. 

La cursa ha estat 100% solidària i tots els beneficis aniran destinats a Oncolliga, una entitat que vetlla perquè les persones que pateixen càncer i les seves famílies tinguin un munt de serveis a la seva disposició per tal d'ajudar-los durant el procés de la malaltia.

Àlbum de fotografies complet: http://bit.ly/2G4n265.