Dispositiu especial de trànsit a les Preses durant aquesta Setmana Santa

S'aplicarà, pel cap baix, els dies 24, 25, 30 i 31 de març i 1 i 2 d’abril entre les 10 del matí i les dues del migdia | Els vehicles en direcció a Olot que vulguin girar cap a Sant Privat d'en Bas només podran fer un canvi de sentit passada la farmàcia

En aquest indret s'habilitarà un rotonda provisional amb cons per poder girar a l'esquerra, passat la farmàcia de les Preses.
En aquest indret s'habilitarà un rotonda provisional amb cons per poder girar a l'esquerra, passat la farmàcia de les Preses. | Foto: Google Maps.
Redacció
23 de març del 2018
Actualitzat el 28 de març a les 15:54h
Amb la proximitat de la Setmana Santa i davant l’alt increment previsible de trànsit de vehicles, amb els embussos habitual que suports en caps de setmana o dies de pont el municipi de les Preses, el Servei Català de Trànsit i el Cos de Mossos d’Esquadra han informat de la posada en marxa d’un dispositiu especial de regulació temporal de la circulació de vehicles en el tram de la carretera principal C-152 al seu pas pel nucli central de les Preses.

La previsió d’aplicació d’aquestes mesures és per als dies 24, 25, 30 i 31 de març i 1 i 2 d’abril entre les 10 del matí i les dues del migdia. Tot i així, l’aplicació serà flexible, tant en els horaris com en els dies, en funció del flux de vehicles. Per donar més fluïdesa a la Travessera de les Preses, es col·locarà una línia de cons a la carretera C-152 prohibint els girs a l’esquerra (és a dir, els canvis de direcció) i, passada la farmàcia de les Preses en direcció a Olot, marcat amb cons, es podrà fer un canvi de sentit.

De fet, doncs, se senyalitzarà amb cons el tram aproximat entre la cruïlla de la Bòbila i fins passat el pont sobre el torrent. Els vehicles hauran de seguir el tram fins passat el pont on hi haurà senyalització de cons que permetrà fer el gir a l’esquerra, necessari per accedir als carrers situats en aquesta zona com per exemple la carretera de Sant Privat i següents.

Així doncs, un vehicle que circuli del polígon de la Serra en direcció a Olot i vulgui girar cap a la carretera de Sant Privat, haurà d’anar fins passada la farmàcia, on podrà fer un canvi de sentit i, al semàfor, podrà agafar la Carretera de Sant Privat fent un gir a la dreta. Els vehicles que circulin per la carretera de Sant Privat, al semàfor podran girar tant a la dreta com a l’esquerra.

L’objectiu de la mesura, promoguda pel Servei Català de Trànsit i el Cos de Mossos d’Esquadra, és minimitzar el màxim els perjudicis que provoquen les cues i els embussos i aconseguir la millor ordenació de vehicles al seu pas per Les Preses.

Aquestes mesures aniran acompanyades per l’assistència d’agents dels Mossos d’Esquadra. El Servei Català de Transit i els Mossos d’Esquadra ja han aplicat aquest tipus d’operació especial en altres llocs de Catalunya i han donat uns resultats molt satisfactoris en dies concrets i en hores determinades.
 

No es podrà girar a l'esquerra en cap cas fins passada la farmàcia de les Preses. Foto: @ajuntamentbas