El ple aprova el PIAM del nucli antic d'Olot i crea la plaça de director de la Faber

Un grup de famílies intervé en la sessió per mostrar el rebuig a la supressió d'un grup de P3 d'acord amb la planificació de la Generalitat | Els grups municipals van aprovar sengles mocions per homenatjar els olotins deportats als camps nazis, per revertir les reclamacions de l'IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics, per a la garantia de suficiència de la revalorització de les pensions per a l'any 2018 i per exigir a la Generalitat l'abonament del deute pendent de les escoles bressol

Part de l'equip de govern de l'Ajuntament d'OLot durant el ple d'aquest mes de març
Part de l'equip de govern de l'Ajuntament d'OLot durant el ple d'aquest mes de març | Xavier Borràs.
23 de març del 2018
Actualitzat a les 9:17h
El ple municipal de l'Ajuntament d'Olot, celebrat aquest dijous 22 de març, s'ha mogut en tres eixos principals: l'aprovació per unanimitat del full de ruta del PIAM del nucli antic –que va ser presentat als participants el passat dilluns als Catòlics–, el rebuig a una modificació de crèdit que pretenia destinar recursos d'habitatge a ajuts per a la rehabilitació de façanes i, en l'entremig, una sorpresa: la irrupció –a l'inici del ple, mentre es debatia l'aprovació del PIAM– d'un grup de famílies que volia denunciar el la seva queixa per la supressió d'un grup de P3.

Olot perd una línia a P3 per qüestions demogràfiques

Efectivament, en nom d'aquest grup de famílies, va intervenir Lluís Riera –el pastisser del Cacau– que va manifestar la sorpresa, tant de pares i mares com de mestres, pel fet que per a les inscripcions escolars per a l'any vinent només hi havia 4 places i que la supressió d'una línia no afectava, per contra les escoles concertades.
 

Instant en què un grup de famñílies va irrompre al ple per reclamar més places escolar a P3. Foto: Xavier Borràs.


El regidor Pep Berga va aclarir que per motius demogràfics, l'oferta educativa inicial a Olot per al curs 2018-2019 preveu 1 grup menys a P3, que restarà amb un total de 14 total i creix 2 línies a 1r d'ESO fins arribar a un total de 19. Berga també va informar que la decisió no depenia de l'Ajuntament, sinó del Departament d'Ensenyament –que no pot autoritzar alternatives, com per exemple baixar la ràtio, en uns llocs i en uns altres no–; quant a les escoles concertades, la supressió o afegitód'una línia es produeix a posteriori de les inscripcions i sempre d'acord amb la llei estatal, en què no pot intervenir la Generalitat.

Per a la CUP la residència Faber és un projecte elitista

El ple també va aprovar la creació d'una plaça de personal eventual per a la direcció de la Faber Residency amb el vot de l'equip de govern i Olot en Comú (OEC), l'abstenció d'ERC i el PSC, i el vot en contra de la CUP.

Anna Descals va justificar el vot contrari dels cupaires amb l'argument que, tot i l'excel·lent feina del seu director, Francesc Serés, entenien que aquest projecte "és de l'equip de govern i no nostre i pensem que Olot té altres prioritats". La regidora de la CUP va afegir que per a ells la Faber "és un projecte elitista".

S'aprova el PIAM del nucli antic amb un "sí, però" de la CUP

L'aprovació final i per unanimitat del full de ruta de Pla integral d'accions de millora (PIAM) del nucli antic d'Olot va tenir diversos peròs per part de la CUP, que va proposar a l’equip de govern i a tots els partits de l’Ajuntament que es creï una taula de caràcter polític i una taula de caràcter tècnic per, en un termini de com a màxim 6 mesos, s’aconsegueixi tenir una diagnosi real i urgent de l’estat del barri vell.

Altrament, durant el ple, el PDECat va patir una derrota quan va proposar la modificació de crèdit per a transferir fons destinats a subvencions d'habitatges com a recursos per a la rehabilitació de façanes.

Altres acords i mocions
 
Es va aprovar el conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i l'Institut Municipal d'Educació i Joventut  per la prestació de serveis en matèria d'Educació.

Igualment tiren endavant els preus preus de la 10a edició del Simògraf, que enguany tindrà lloc del 19 al 22 d'abril, amb 27 espectacles, 8 estrenes i 5 coproduccions.

El ple també va decidir donar suport per unanimitat a sengles mocions: per homenatjar els olotins deportats als camps nazis, per revertir les reclamacions de l'IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics, per a la garantia de suficiència de la revalorització de les pensions per a l'any 2018 i per exigir a la Generalitat l'abonament del deute pendent de les escoles bressol, per bé que en aquest darrer cas ERC es va abstenir.
 






 
Arxivat a