La Garrotxa, al capdavant del desplegament i ús de l’administració electrònica

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha estat reconegut com l’ens comarcal que millor ha desenvolupat l’administració electrònica durant 2017 a tot Catalunya. | Set ajuntaments de la comarca també han estat reconeguts en el marc de la tercera edició dels Reconeixements d’Administració Electrònica.

L'acte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona de la tercera edició dels Reconeixements d’Administració Electrònica.
L'acte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona de la tercera edició dels Reconeixements d’Administració Electrònica. | @CCGarrotxa.
Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat a les 12:26h
Aquest dimecres, 21 de març, es va celebrar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona la tercera edició dels Reconeixements d’Administració Electrònica, organitzats pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i Localret. Aquests guardons premien els ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la implantació de l’Administració digital a les seves organitzacions.
 
En aquesta edició, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha estat reconegut com l’ens comarcal que ha assolit la millor puntuació en relació amb els indicadors objectius que proposa l’AOC analitzant les webs dels ens locals i l’ús dels serveis que ofereix l’AOC. El Consell Comarcal de la Garrotxa ha estat l’administració comarcal de tota Catalunya que ha obtingut la més alta valoració en relació a la implantació i ús dels serveis d’administració electrònica.
 
A més del Consell Comarcal, els ajuntaments de Tortellà, Les Preses, la Vall de Bianya, Riudaura, Sant Jaume de Llierca, Maià de Montcal i Sant Joan les Fonts han tornat a la comarca amb un reconeixement.

Els premis Administració Oberta tenen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens:
  • 1 a 500 habitants
  • 501 a 1.000 habitants
  • de 1.001 a 5.000 habitants
  • de 5.001 a 20.000 habitants
  • de 20.001 a 50.000 habitants
  • més de 50.000 habitants
  • Consells Comarcals
Amb aquests reconeixements, el Consell Comarcal i els seus ajuntaments es posicionen com un dels territoris catalans amb una major implantació de l’administració electrònica i on la transformació digital de les dinàmiques, processos i formes de  treball dels ens més propers a la ciutadania és ja una realitat.