El MOT 2018 reprèn avui a Olot

Amb la presència internacional de Ngugi Wa Thiong’o i John Carlin, a més de Bel Olid, Vicenç Pagès, Luisgé Martín, Luis Sepúlveda, Belén Gopegui i Bru Rovira entre d’altres

L'escriptora mataronina Bel Olid participa en un dels diàlegs del MOT aquest divendres.
L'escriptora mataronina Bel Olid participa en un dels diàlegs del MOT aquest divendres. | Carme Esteve.
Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat a la 13:28h
La cinquena edició del MOT. Festival de literatura Girona-Olot reprèn demà el fil del seu programa, després de passar amb gran èxit d’ocupació per Girona els passats 15, 16 i 17 de març. De nou centrat sota l’eix temàtic vertebrador “Literatura encarnada”, el festival donarà la paraula encara a autors de renom, l’obra dels quals parteix de les pròpies vivències i de la relació amb l’entorn que els envolta.

La d’Olot és ja la darrera parada d’aquesta l’edició del MOT, que conclourà el dissabte 24 de març, amb la intervenció destacada de l’escriptor de Kènia Ngugi Wa Thiong’o, acompanyat per Salem Zenia i el comissari de l’edició d’enguany del festival, Josep Ramoneda.

Programació a Olot

Dijous 22 de març, Olot encetarà la seva programació amb la conversa titulada “Literatura i malestar” (18 hores) entre Mar Bosch, Vincenç Pagès, Xevi Sala i Valèria Gaillard, seguida del diàleg “Escriure en el món postsoviètic” (20 hores), que no podrà comptar amb la presència de Mircea Cartarescu, per motius personals de l'autor. En el seu lloc, la conversa estarà protagonitzada per l'escriptor albanès Bashkim Shehu, com estava previst, i Josep Ramoneda, comissari de l'edició 2018 del Festival.Aniol Rafel (Edicions del Periscopi) donarà sortida al diàleg amb una breu intervenció en la qual explorarà la figura i obra de Mircea Cartarescu.

Espectacle teatral: canvi d'horari

El festival també informa que l'espectacle teatral "Mos Maiorum (el costum dels avantpasssats)" de la Companyia Antic Teatre, previst per a les 22 hores, s'avança a les 21 hores al Teatre Principal d'Olot.

Divendres 23, una desena d’autors ens parlaran de temes d’actualitat com l’aporofòbia (Luis Sepúlveda i Anna Ballbona, 18 hores); el descobriment de l’orientació sexual (Luisgé Martín i Bel Olid) i la lluita per la llibertat amb el diàleg “Les persones i les regles” protagonitzada per l’escriptor turc Hakan Gunday i el periodista de guerra anglès John Carlin.

Dissabte 24, tindrà lloc al migdia el ver-MOT (bar Líquid), que versarà sobre el periodisme de guerra, amb els periodistes Bru Rovira, Plàcid Garcia-Planas i John Carlin, conduïts per Carme Colomina. Al vespre, se succeiran les converses “Literatura encarnada i cultura digital” amb Belén Gopegui i Enric Puig Punyet (18 hores) i “La literatura com a memòria col·lectiva” amb Ngugi Wa Thiong’o, Salem Zenia i Josep Ramoneda. El festival s’acomiadarà fins l’any vinent amb un recital il·lustrat a mans de l’artista Joma, que desplegarà sobre un llenç blanc la seva visió del concepte literatura encarnada, amb música interpretada en directe per Miquel Jordà i la veu de Sílvia Bel.

El MOT 2018 a Olot, també ofereix l’espectacle de teatre familiar Quatre quarts a càrrec de Rodamons Serveis Culturals, dissabte 24 a les 11 hores a la plaça del Puig del Roser . Totes les activitats seran gratuïtes i tindran lloc a la sala El Torín de la ciutat (el ver-MOT, al bar Líquid), a excepció de l’obra Mos maiorum (el costum dels avantpassats), de pagament.
 
Arxivat a