Segona estada de dansa a la Faber

Del 20 al 28 de març acull un grup de professionals del món de la dansa per a treballar en el projecte conjunt «Léxico»

Es tracta d'una col·laboració internacional entre artistes de dansa que parlen llengües diferents per crear una nova actuació junts.
Es tracta d'una col·laboració internacional entre artistes de dansa que parlen llengües diferents per crear una nova actuació junts. | @FaberResidency
Redacció
21 de març del 2018
Actualitzat a les 12:30h


Del 20 al 28 de març la Residència Faber acollirà un grup de professionals del món de la dansa per a treballar en el projecte conjunt Léxico. Es tracta d'una col·laboració internacional entre artistes de dansa que parlen llengües diferents. A partir d'una barreja d'idees literals i figuratives de Lost o Found (entre llengües i cultures), mitjançant la transmissió del moviment, la reproducció analògica versus la digital, la traducció de llengües; objectes, persones, relacions, sentiments, records.

El grup d'artistes utilitza aquesta idea com a mitjà per crear, transformar i traduir del llenguatge i del moviment; com a acte de buscar comprensió i crear noves perspectives. La idea d'aquest nou projecte es va començar a gestar durant la primera residència de dansa a Faber el 2017, on uns guants dels residents d'aquesta segona estada de dansa es van conèixer.

Els professionals d'aquesta estada de dansa que vindran a Faber provinent d'Espanya, el Brasil, Alemanya, lsarel, Hongria, l'Argentina i el Canadà) són: Daniel Rosado, ballarí i coreògraf; Reinaldo Ribeiro, ballarí; Or Sarfati, músic i artista de nous mitjans de comunicación; Tristan Pérez-Martín, fotògraf i editor de vídeos; Meagan O'Shea, artista de dansa i teatre contemporani; Lior Lazarof, artista de dansa i educadora.

Taller de videodansa aquest dissabte a L'Ideal

D'altra banda, impartit per Meagan O’Shea (artista canadenca, especialitzada en dansa i teatre contemporani) i Tristán Pérez-Martín (fotògraf argentí) tindrà lloc de 10:00 a 14:00 h aquest dissabte, 24 de març, un taller de videodansa a L'Ideal.
 
Els participants es guien a través d'un mini procés creatiu que reflecteix el projecte Léxico, fent dansa col·lectiva a través de les llengües. Els participants crearan moviment, guions i rodaran un petit taller de ball. Partint del projecte Léxico crearan dansa en llengües que no entenem. E

l punt de partida és un text en una llengua que no hauran escrit els participants. A partir d'aquest text generaran moviment i crearan una coreografia. També treballaran amb el fotògraf argentí Tristán Pérez-Martín per contemplar la creació d'imatges. Es faran dos grups i cada un compartirà la coreografia amb els altres i decidiran com integrar el text original, el guió gràfic i com rodar el vídeo. Tristán editarà el vídeo per mostrar després als alumnes els seus balls.

Hi poden assistir joves a partir de 15 anys interessats en la dansa i e l vídeo.Les persones interessades heu d’enviar un correu a [email protected]. Només hi ha 20 places.

 
Arxivat a