Les Preses celebra diumenge la 38a Marxa Popular de Bosc de Tosca

El mateix dia tindrà lloc el XVI Cros de Bosc de Tosca, organitzat per l’Escola de Futbol i el Consell Esportiu de la Garrotxa

Redacció
21 de març del 2018
Actualitzat el 22 de març a les 11:00h
Una imatge del bosc de Tosca.
Una imatge del bosc de Tosca. | Arxiu NG.
Aquest diumenge, 25 de març, el municipi de les Preses celebra la XXXVII Marxa Popular de Bosc de Tosca i Sant Miquel del Corb, de gran tradició a la comarca de la Garrotxa. La sortida serà entre 2/4 de 8 i les 8 del matí des de la zona esportiva de Bosc de Tosca. Les inscripcions es faran el mateix dia al lloc de sortida.

L'itinerari d'aquesta edició serà: zona esportiva de Bosc de Tosca, Mas el Soler, Sant Miquel del Corb, Puigrodó, Xenacs, Can Talaia, Mas la Fageda i finalment arribar altra vegada a la zona esportiva de Bosc de Tosca. La distància del recorregut és d'uns dotze quilòmetres i el temps efectiu de la marxa són unes quatre hores i mitja.

Durant el llarg del recorregut de la marxa hi haurà zones d'avituallament. Hi haurà un bon esmorzar per a tots els participants. L'organització, en finalitzar la marxa donarà diferents obsequis i un tall de tortell de Rams als participants amb motiu del 40 aniversari de les entitats de Bosc de Tosca.

El mateix dia, tindrà lloc el XVI Cros de Bosc de Tosca, organitzat per l’Escola de Futbol de Bosc de Tosca i el Consell Esportiu de la Garrotxa. Les sortides seran a partir d’1/4 d’11 del matí des de les Instal·lacions de l’EF Bosc de Tosca. Hi haurà premis per als tres primers de cada categoria. Inscripcions una hora abans de la sortida. És una  prova puntuable al rànquing de cros comarcal del Consell Esportiu de la Garrotxa.

 

Imatge promocional de la Marxa Popular d'enguany. Foto: Gironès.


Recorregut de la Marxa Popular

Es tracta d'una caminada llarga, amb recorregut molt treballat, amb moltes estassades, i millores de seguretat en alguns punts del trajecte. Sortint del local de Bosc de Tosca amb direcció al veïnat de Pocafarina, ens endinsarem a la Fageda de la Llongaïnes Travessarem la carretera del Corb en direcció al Mas Soler per arribar fins a l’ermita de Sant Miquel del Corb. Agafarem un camí molt ben marcat i treballat anomenat de les escales del Curós que ens portarà directament a Puig Rodó, situat a 975 metres. L’altitud, domina unes precioses vistes de tota la zona volcànica de la Garrotxa, la marina de Roses, el Pirineu, la Vall del Corb, la Fageda...
 
Deixarem el Puigrodó i anirem cap a l’àrea recreativa de Xenacs on com sempre ens hi espera un bon esmorzar. Una vegada ben esmorzats agafarem el camí dels Bous i les termes, per seguir amb una forta baixada el Pi de la Torre fins arribar a travessar el rec de Can Talaia, i el Mas Talaia. Continuarem el camí de la piscina, el Volcà Racó, tot a travessant el rec de la Fageda (conegut per alguns, com rec del Citroën) que amb motiu de l’organització d’aquesta marxa i l’ajut de l’Ajuntament es va retirar i fer una neteja general. Durant aquest recorregut podrem veure en detalla una visió general del poble de les Preses.
 
Deixarem el Mas la Fageda per agafar el GR que passar per darrere de la zona industrial que ens portarà al veïnat de Pocafarina tot arribant després a la zona esportiva de Bosc de Tosca on al local social hi tindrem diferents obsequis per celebrar l’inici dels 40 anys de les entitats de Bosc de Tosca.
 
Horaris aproximats

Bosc de Tosca – St. Miquel del Corb – 1 hora
Sant Miquel – Puigrodó – 2’05 hores
Puigrodó – Xenacs – 2,20 hores
Xenacs – Can Talaia – 3, 10 hores
Can Talaia – Rec de la Fageda – 3,30 hores
Rec de la Fageda – Bosc de Tosca – 4,15 hores


 
Arxivat a