El PEHOC convoca els premis Jordi Pujiula i Salvador Reixach

Enguany es reduexien a tres àmbits per a Projectes Finals en les dues modalitats i s'estenen les convocatòries a tots els instituts de les comarques gironines

Espadalé i Guitérrez, del PEHOC, han estat presentats pel regidor Pep Berga.
Espadalé i Guitérrez, del PEHOC, han estat presentats pel regidor Pep Berga. | @olotuit.
Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat el 20 de març a les 8:57h
El regidor de l'Ajuntament d'Olot, Pep Berga, ha acompanyat aquest matí els responsables del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca (PEHOC) (Jesús Gutiérrez i Jordi Espadalé) a la presentació de les properes activitats de l'entitat, especialment els premis Jordi Pujiula, en la setena edició, i Salvador Reixach, en la divuitena. Enguany, per primera vegada, cal destacar el fet que s'ha obert les convocatòries a tots els instituts de Batxillerat i de Cicles Formatius de les comarques gironines.

En aquesta ocasió, com els dos darrers cursos, les Bases son per a treballs de recerca d’alumnes de Batxillerat i per a projectes finals d’alumnes de Cicles Formatius. La novetat, pel que fa a anteriors convocatòries, és la reducció a tres àmbits per a Projectes Finals en les dues modalitat de premi: Art i Comunicació; Emprenedoria i Empresa i d’Anàlisi i Gestió pels Projectes que concorren al Salvador Reixach i  Ciències de la Salut i dels Aliments; Disseny Tècnic i Edificació i de Ciències Aplicades i Tecnologia per aquells que ho fan al Jordi Pujiula.

Es mantenen els mateixos àmbits per als treballs de recerca de Batxillerat. Les dates continuen essent el primer i el darrer dissabte d’octubre , 6 i 27, respectivament). L’anterior edició van concórrer 50 Treballs i Projectes i esperem que en aquesta edició es pugui superar aquesta xifra.

Es manté, igualment, el patrocini de les principals empreses garrotxines i el suport dels Ajuntaments de Santa Pau i d’Olot, la Diputació, el Consell Comarcal i d’altres entitats i organismes, que Guitérrez i Espadalé han volgut destacar especialment.

Altres activitats del PEHOC

El president del PEHOC, Jesús Gutierrez, ha informat, també, de la col·laboració de l'entitat amb el Festival MOT, que se celebra aquest setmana a Olot. El dia 21 de març, a les 19:00 h a l'Orfeó Olotí, Rosa Vilanova recitarà i interpretarà textos de l’exili en l’espectacle Memòria Poètica.

També, ha confirmat l'Assemblea General Ordinària del PEHOC per al pròxim 24 de març. Entre els molts temes a tractar hi ha el relleu l'any 2019 de l’actual Junta de l’entitat. Gutiérrez ha destacat que l'entitat està rebent la incorporacióde joves i que també se cerquen dones de cares a la paritat en els òrgans de direcció, "però no és una tasca fàcil", ja que tota el treball és voluntari.

I un encontre a no perdre's: la XXIII Trobada de Centres d’Estudis de les Comarques Gironines a can Trona (Vall d’en Bas) el dia 26 de maig, organitzat pel PEHOC amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana (CCEPC) i la Diputació de Girona.