Arriba Primavera en Família a Olot amb munts d'activitats de Pasqua a l'estiu

S’ha editat un fulletó on es recullen més de 100 activitats per fer en família , que s’ha repartit a 3.200 nens i nenes d’infantil i primària de les escoles de la capital i als allotjaments de la ciutat

El regidor de l'Ajuntament d'Olot, Estanis Vayreda, ha presentat la nova edició de Primavera en Família.
El regidor de l'Ajuntament d'Olot, Estanis Vayreda, ha presentat la nova edició de Primavera en Família. | Xavier Borràs.
19 de març del 2018
Actualitzat a les 15:18h
L’Ajuntament d’Olot ha presentat aquest matí de la mà del regidor Estanis Vaureda, una nova edició de la Primavera en Família. Es tracta d'una campanya de promoció de la primavera a la ciutat per gaudir-la en família i que té un doble objectiu: d’una banda, potenciar el turisme familiar a Olot i la Garrotxa i, de l’altra, augmentar el nombre de visitants a la ciutat durant una estació també amb molts atractius paisatgístics. Aquesta "primavera" s'allargassarà fins a les darreries del mes de juny, ja a les portes de l'estiu.
 
En aquest sentit, s’ha editat un fulletó on es recullen més de 100 activitats per fer en família des de Setmana Santa fins a finals de juny. La publicació s’ha repartit a 3.200 nens i nenes d’infantil i primària de les escoles d’Olot i als allotjaments de la ciutat, així com es pot trobar a l'Oficina de Turisme d'Olot. També és consultable al web www.turismeolot.cat i es repartirà als visitants del Mercat del Ram que tindrà lloc aquest cap de setmana a Vic.
 
El Primavera en Família a Olot va néixer l’any 2014 per desestacionalitzar el turisme i consolidar la ciutat i la comarca com a destí turístic per a aquesta època de l’any. Amb cada edició han augmentat el número d’activitats: les 100 propostes d’aquest any signifiquen un increment del 56% en relació a les programades a la primera edició. A més, un dels valors de la campanya és la suma d’esforços entre les institucions, entitats i associacions que fan possible totes les activitats dirigides a un col·lectiu molt específic: el públic familiar. 28 organitzacions són les encarregades de tirar endavant les propostes que es coordina i edita l’Ajuntament, a més de fer-ne difusió per arribar als ciutadans i als visitants que aquests dies fan estada a Olot i la Garrotxa.
 
De la programació d’aquest any destaca el canvi de dates del Festival Cornamusam que tindrà lloc el 25 i 26 de maig, així com l’activitat impulsada des de DinÀmiG: “Zoo Zoom” que es podrà veure el dijous 29 de març a les 18 hores a la plaça Major, a més de Ball del Xai Be que, un any més, ofereix l'Esbart Olot el dissabte de Setmana Santa.
 
La Setmana Santa és un dels moments de l’any en què Olot registra unes millors dades d’ocupació. L’any passat els millors registres es van concentrar del dijous al diumenge (el cap de setmana festiu), quan els allotjaments van omplir de mitjana el 85% de les places disponibles, una xifra molt semblant a l’any anterior. Els dies amb ocupació rècord va ser el divendres i el dissabte quan els establiments de la ciutat van arribar a pràcticament al 100%. A l’Oficina de Turisme d’Olot es van atendre durant la Setmana Santa del 2017 unes 1.400 persones.
 

El programa de la Primavera en Família d'Olot. Foto: Turisme Olot.

Arxivat a