Alerta per neu a cotes baixes

Us expliquem quan i on pot nevar les properes hores

Neu a la Vall d'en Bas els darrers dies de febrer d'enguany.
Neu a la Vall d'en Bas els darrers dies de febrer d'enguany. | Xavier Borràs.
Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat a les 17:31h
La primavera començarà aquest dimarts 20 de març a les 17.15. Abans, però, l'hivern astronòmic s'acomiadarà amb una nevada que pot ser extensa –com a mínim al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central i bona part del Prelitoral- i en algunes comarques deixar significatius.

Les precipitacions avançaran d'oest a est. Inicialment, la cota de neu se situarà a l'entorn dels 800 metres i això farà que a primera hora de la tarda les nevades es restringeixin al Pirineu mentre que a bona part de les Terres de Ponent i de l'Ebre serà en forma de pluja.

Al vespre la cota es desplomarà i baixarà ràpidament cap als 400 metres. Això farà que quan les precipitacions arribin a la Catalunya Central siguin en forma de neu en molts punts. Al llarg de la nit la cota continuarà baixant i, puntualment, pot baixar fins als 200 metres –o fins i tot per sota. Les precipitacions aniran desapareixent a primera hora de matí.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha emès un primer avís per neu entre dilluns i dimarts per la possible acumulació de 2 centímetres per sobre de 500 metres. El mateix avís indica que per sobre de 1.000 metres se'n poden acumular 10 i 20 per sobre de 1.500. Alguns models, tanmateix, pronostiquen gruixos majors a cotes baixes, especialment en punts de la Catalunya Central.
 

Avís per neu per dilluns 19 de març Foto: Meteocat

 

Avís per neu per dimarts 20 de març. Foto: Meteocat


A continuació, la previsió completa del Servei Meteorològic de Catalunya.