La Fira de l'Embotit d'Olot al Firalet gaudeix de sol, pluja i calamarsa

Embotits, formatges i cerveses d'elaboració pròpia i de proximitat han aplegat una gernació durant el cap de setmana

La Fira de l'Embotit ha complert un any més les expectatives.
La Fira de l'Embotit ha complert un any més les expectatives. | Martí ALbesa.
18 de març del 2018
Actualitzat el 19 de març a les 8:13h
Sol i calamarsa. Aquest dos fenòmens meteorològics extrems han acompanyat l'edició d'enguany de la Fira de l'Embotit durant tot el cap de setmana, amb la novetat que aquest 2018 s'ha fet, amb molt d'èxit, al Firalet, on s'han aplegat més de 50 paradistes de tota mena de productes i productors, que són l’objectiu a prestigiar, alhora que es fa conèixer el món de l’embotit d’elaboració artesanal.
 
L'ambient familiar ha estat present durant tota la fira. Foto: Martí Albesa.

Enguany, la Fira de l’Embotit ha apostat per complementar el mercat amb l’oferta gastronòmica, lúdica i comercial, especialment dedicada a les famílies. Amb demostracions de cuina a càrrec del col·lectiu Cuina Volcànica, amb receptes elaborades per nens i nenes de les escoles de la comarca, maridatge de formatges i embotits de proximitat amb vins catalans, taller de maridatge de “delícies porques”, el 9è concurs d’embotits casolans, la demostració d’especejament del porc, tallers d’elaboració de botifarres per als més petits i taller maridatge d’embotits del mercat amb vis, cerves i sidra Girona Excel·lent, entre d’altres.
 
La nova ubicació de les més de 50 parades de productes al Firalet no ha suposat cap entrebanc, ans al contrari. Foto: Martí Albesa.

Cuina Volcànica ha ofert, un any més, demostracions dissabte i diumenge a la tarda amb els participants del projecte Cuina Gran. Fa 5 anys va començar aquesta iniciativa que dóna l’oportunitat als alumnes de primària de les escoles d’elaborar receptes de porc amb les seves famílies. S’escullen 4 receptes que els alumnes fan amb el cuiner a l’Espai Tast i que també poden enregistrar al programa d’Olot Televisió “El paisatge a la Taula”.
 

La qualitat dels productes de la Fira de l'Embotit és molt apreciada pel públic, que se n'endí veritables bossades. Foto: Martí Albesa.

Una altra de les propostes que ha repetit per la bona acceptació que ha tingut a les edicions anteriors és la presència d’un territori convidat. Per complementar l’oferta de la fira, enguany s’ha convidat el formatge de cabra Montañas de León, que ha ofert tastos del seu producte, juntament amb el grup de folklore de la zona que ha estat present a la Fira durant el cap de setmana.
 

L'imprescindibe Pep Nogué ensenya a fer un tast de formatges artesans i escumosos catalans. A fora cau calmarsa. Foto: Martí Albesa.

L'imprescindibe Pep Nogué ensenya a fer un tast de formatges artesans i escumosos catalans. A fora hi cau calmarsa. Foto: Martí Albesa.

La programació de la Fira de l’Embotit també ha inclòs tallers, la ballada del Porc i el Xai, passejades en poni a la plaça del Teatre i la segona edició de l’activitat Un dia a pagès, un espai dedicat a la vida al camp i a la granja on els més petits i grans podran jugar a la vegada que aprenen els oficis més tradicionals de la casa nostra.

 
Arxivat a