La PAH Garrotxa vol accions urgents als habitatges del Nucli Antic d'Olot

L'entitat, nascuda ja fa quatre anys, no donarà suport al Pla Integral d'Accions de Millora (PIAM), que es presentarà aquest dilluns als Catòlics a les vuit del vespre

La PAH Garrotxa ha demanat molts cops accions urgents entorn els pisos buits i els infrahabitatges.
La PAH Garrotxa ha demanat molts cops accions urgents entorn els pisos buits i els infrahabitatges. | @PAH_Garrotxa
16 de març del 2018
Actualitzat a les 15:49h
L'Assemblea de la PAH Garrotxa, alhora que demana urgència en les accions sobre l'habitatge al Nucli Antic d'Olot, és molt crítica amb el document que els ha fet arribar la coordinadora del Pla Integral d'Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic d'Olot, en què també els invitava a donar suport al Pla i assistir a l'acte de presentació que es farà aquest dilluns vinent, 19 de març, als Catòlics.

Segons la PAH Garrotxa, el document presentat per l'Ajuntament d'Olot "revela que més de la meitat dels habitatges del Nucli Antic estan buits". La PAH ha participat en els últims mesos i ha aportat les seves propostes al grup motor del PIAM amb qui "des del primer dia de les reunions es va evidenciar el consens generalitzat que l'habitatge era una peça fonamental i prioritària" en la millora del Nucli Antic.

Tanmateix, la PAH lamenta que la contundència contra la banca que demanava –juntament amb diversos agents socials– no es vegi reflectida en el document. "Per exemple –afirmen–, les accions sancionadores a la banca i els grans propietaris que mantenen pisos buits".

Igualmen, volen deixar clar que el document del PIAM tracta temes molt més enllà dels estrictament d'habitatge, raó per la qual "no es pot posicionar en relació a la totalitat de les accions descrites al document".

Finalment, "la PAH considera que el tema de l'habitatge és molt urgent i no pot esperar més temps".

Presentació del PIAM: dilluns 19 a les 20:00 h als Catòlics

El dilluns 19 de març, a les vuit del vespre als Catòlics d'Olot, és la cita, una de les més importants en el procés col·laboratiu, ja que amb ella s’obre la quarta i última fase del PIAM, el full de ruta del procés de regeneració urbana que cerca millorar la qualitat de vida de la ciutadania i tornar a omplir de vida el centre de la ciutat.

Amb la presència de l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, es presentaran els resultats d’aquest projecte participatiu i de treball tècnic per decidir i planificar com actuar al barri més antic de la ciutat. Amb això, arrencarà la fase en la qual es realitzaran accions concretes de millora urbana i que afermaran els mecanismes que assegurin el correcte desenvolupament del Pla.

En aquesta útima fase, que es va obrir al novembre i que es dóna per acabada amb la presentació dels resultats, hi ha l'objectiu de presentar solucions i conèixer com potenciar les oportunitats que el Nucli Antic també presenta. D’aquestes propostes que ara es presentaran després d’haver estat debatudes per ciutadans, agents socials, polítics i tècnics municipals, s’extreuen les accions concretes de millora que s’impulsarà a continuació i sobre les quals s’assentaran la resta del desenvolupament del PIAM.
 

Invitació a la presentació del PIAM del Nucli Antic d'Olot



 
Arxivat a