Presenten la publicació del «IV Premi Joan Petit de conte infantil»

És el quart any consecutiu que l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot s’encarrega de la maquetació i iŀlustració dels contes

Professors i alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d’Olot durant la presentació del llibre a l'Ajuntament.
Professors i alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d’Olot durant la presentació del llibre a l'Ajuntament. | @olotuit.
Redacció
16 de març del 2018
Actualitzat el 18 de març a les 18:51h
Fruit de la coŀlaboració de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d’Olot (EASD) amb la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer, aquest dijous 15 de març s'ha presentat a l’Ajuntament d’Olot el treball d’iŀlustració i maquetació, realitzat pels alumnes  del centre, del llibre de contes del guanyador i finalistes del  Premi  literari  Joan  Petit. L’obra va sortir a la llum el diumenge passat, dia 11 de març en  el lliurament  dels  premis Recvll-2018 a Blanes.

En representació de l'EASD d'Olot hi han assistit els professors Jaume Vilanova i Albert Domingo, que han coordinat l’edició del llibre conjuntament. També hi han estat presents els alumnes del CFAS d'Iŀlustració, Roger Vila, Paula Barrós, Genís Riera i Francesc Valverde, autors de les iŀlustracions; així com l'alumna Dèlia Martínez, dels Ensenyaments Superiors de Disseny Gràfic, dissenyadora i maquetadora del llibre.

És el quart any consecutiu que l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot  s’encarrega  de la maquetació i iŀlustració dels contes. En la primera edició Pilarín Bayés va ser l’encarregada d’iŀlustrar l’obra i, en les darreres ocasions, s’ha donat aquesta responsabilitat als alumnes del CFAS d’Iŀlustració de l’escola.

El llibre és una recopilació de narracions presentades al concurs que inclou la guanyadora i les finalistes. L’alumne del CFAS d’Iŀlustració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, Roger Vila, ha iŀlustrat el relat guanyador, i els seus companys Francesc Valverde, Paula Barrós i Genís Riera han iŀlustrat els altres tres contes finalistes. L’alumna Dèlia Martínez, dels Ensenyaments Superiors de Disseny Gràfic del mateix centre, s’ha encarregat del disseny i maquetació del volum.

La Fundació Joan Petit, promotora del Premi Joan Petit de Conte Infantil, que enguany celebra la cinquena edició dels premis, publica en un format original l’edició inèdita de l’any anterior.
El llibre editat té com a objectiu entretenir els nens que estan en les plantes dels hospitals on hi ha oncologia pediàtrica; per això es reparteix entre els nens i els pares com a regal. També s’explica per la festa dels contes de Sant Joan a Blanes i se’n fa una bona difusió per Sant Jordi i per la Festa-Torneig Joan Petit – 2018 que es celebrarà el proper 19 de maig a Andorra , per així coŀlaborar amb la Fundació.

L’any 2010, Olot ja va ser ciutat Joan Petit. L’Ajuntament d'Olot, el Club Hoquei Olot, l’Escola Municipal d’Expressió (EME) i artistes com en Tavi Algueró i l'Angel Rigall (creadors del gegantó Joan Petit, apadrinat pels Gegants d'Olot) són i han estat coŀlaboradors de la Fundació, que ja té setze anys de vida i que continua treballant, entre d’altres objectius, per la recerca i investigació del càncer infantil.  
 

L’autora de l’obra premiada, Ruth Tormo, es va encarregar d’explicar el conte Una nau de preguntes, el passat mes de juny al Templet de Linné a Blanes. Protagonitzada per l’Ariana i un ximpanzé de peluix, en Bóblos, la història ensenya a la canalla que cal no defallir en la recerca de la veritat, fent totes les preguntes que faci falta per arribar-hi, sense perdre mai l’esperança que s’aconseguirà l’objectiu que es busca. Foto: Ajuntament de Blanes.


 
Arxivat a