La desena trencada de mona del Cacau serà el Dilluns de Pasqua a Olot

Enguany, el pastisser Lluís Riera presentarà un moai de xocolata de l'Illa de Pasqua de 100 kg i 2,40 metres d'altura, l'escultura més gran mai feta per als "qui no tenim padrins"

Lluís Riera i els seus col·laboradors davant del moai de xocolata de l'Illa de Pasqua que preparen per al 2 d'abril.
Lluís Riera i els seus col·laboradors davant del moai de xocolata de l'Illa de Pasqua que preparen per al 2 d'abril. | @lluiscacau
Redacció
15 de març del 2018
Actualitzat el 16 de març a les 17:09h
Un any més, i ja en van deu, Lluís Riera i Cacau Pastisseria faran la trencada de mona per "als qui no tenim padrins" el pròxim Dilluns de Pasqua, 2 d'abril, a les 12:00 del migdia a la plaça Major d'Olot. Enguany, l'escultura de xocolata serà la més gran mai feta –100 kg i 2,40 metres d'altura– i representarà un moai, figura sagrada de l'Illa de Pasqua, que està agermanada amb la ciutat d'Olot. Després de la monumental trencada de mona, l'ADL Garrotxa (CDR) oferirà un dinar vegà "Per les llibertats" a les 14:30 h i, més tard, es podrà sentir els Músics per la República o participar en un taller de mandales.
 
Sense plantejar-s'ho, Lluís Riera i Cacau Pastisseria, han convertit la trencada de mona "per als qui no tenim padrins" en una cita ineludible de Setmana Santa. El que pretenia ser una humil reivindicació de la pastisseria artesana i compromesa, ha esdevingut una gran trobada que any rere any continua creixent i arriba al desè aniversari.
 
Deu anys de mones: el moai, el santo negro, la mona amb paraigües, el fons marí, el cavall de troia, el llop i els xais, la tortuga, el gegant d'Olot i el joc d'ous han estat les mones protagonistes durant aquests anys, figures estretament lligades a la crítica social.
 
Enguany, la mona ha estat pensada com la més gran de totes i com a finalitzadora del cicle i d'homenatge a tots aquests anys i a totes les persones que els han acompanyat i que han fet créixer aquesta festa. Per això, enguany, la majestuosa escultura de xocolata és un moai de 100 kilos i 2,40 metres d'alçada. El moai, com a figura sagrada de l'Illa de Pasqua, que està agermanada amb la ciutat d'Olot.
 
Com cada any tothom que ho vulgui podrà col.laborar-hi comprant petites figures en forma de moai que es poden adquirir per 1,5 euros a Cacau Pastisseria i a la plaça dels Gegants el propi dia de la trencada.
 

Cartell de promoció de la desena trencada de mona de Dilluns de Pasqua. Foto: @lluiscacau


La pastisseria també és política

Aquest pastisser olotí, que sosté que la pastisseria també és política, ens va sorprendre recentment quan va començar a fer galetes belgues, tot un emblema nacional a aquell país, a part de la xocolata –galetes cruixents de mantega–, amb què volia recordar els polítics catalans empresonats, o les anomenades roques suïsses –un dolç fet amb ametlla laminada recobert de xocolata.– per tenir present la cupaire Anna Gabriel, exiliada a la Confederació Helvètica a Suïssa, el pastisser olotí ha optat per un altre tipus de galeta reivindicativa típica d’aquell país.
Arxivat a