Darrers dies per a presentar propostes als pressupostos participatius d'Olot

Aquest dissabte 17 de març, trobada a Bonavista a les 10:00 h al casal del barri | Avui «Olot des del barris» arriba al Morrot

En aquestes trobades les veïnes i veïns proposen diferents accions de millora als barris.
En aquestes trobades les veïnes i veïns proposen diferents accions de millora als barris. | @olotuit.
Redacció
13 de març del 2018
Actualitzat a les 9:11h
El barri de Bonavista acollirà aquest dissabte 17 de març l’última de les trobades per definir les propostes dels pressupostos participatius. A les 10h del matí al local de l’Associació de Veïns començarà la reunió que fa dues setmanes ja va tenir lloc als barris de Les Fonts i Sant Roc. Anteriorment també s’havia fet a Batet.
 
En aquestes trobades les veïnes i veïns han proposat diferents accions de millora. Amb dinàmiques de grup i debat, els participants han exposat projectes de millora dels seus barris. Les persones que no han pogut assistir personalment de les reunions han pogut fer arribar les seves opinions i suggeriments a través de la pàgina web dels pressupostos participatius (participa.olot.cat). 
 
Una vegada finalitzada la reunió d’aquest dissabte, s’elaborarà la llista de propostes de millora de la ciutat. Els projectes passaran a validació tècnica (s’avaluarà la viabilitat de les propostes i s’assignarà un pressupost) i posteriorment es sotmetran a votació. Segons el reglament dels pressupostos participatius d’Olot aprovat en l’últim ple de l’Ajuntament, es prioritzaran les propostes que beneficiïn més d’un barri i que cada barri disposi d’una actuació. El dia 5 de maig començarà el període de votacions que durarà fins al dia 20 del mateix mes. Podran votar, totes les persones empadronades als barris de Batet, Bonavista, Les Fonts, Pequín i Sant Roc i que siguin majors de 16 anys.
 
Sant Roc, Pequín, Bonavista, Les Fonts i Batet són els sectors d’Olot que aquest any participen dels primers Pressupostos Participatius d’Olot. L’Ajuntament d’Olot impulsa aquest projecte amb la finalitat que les veïnes i els veïns  decideixin a què s’ha de dedicar una part del pressupost municipal (100.000 euros cada any). Al 2019 i 2020 es faran a la resta de zones de la ciutat a excepció del Nucli Vell i Sant Miquel, amb un procés participatiu propi.

Olot des dels barris

Aquest dimarts 13 de març tindrà lloc una nova sessió informativa “Olot des dels barris”. Es dirigeix als veïns i veïnes dels barris del Morrot i Hostal del Sol i comptarà amb l’assistència de l’alcalde Josep M. Corominas, els regidors Pep Berga, Estanis Vayreda, Mar Roca, Josep Gelis i Josep M. Coma. Començarà a 2/4 de 8h del vespre al camp de futbol del Morrot on s’exposaran alguns dels projectes que impulsa l’Ajuntament: la remodelació del Firal, les mesures amb les que es treballa des de l’àrea d’ocupació per reduir les llistes d’atur i millorar la qualitat dels llocs de treball i els projectes de millora als barris...
 
La d’aquest final del mes de març és la sisena sessió d’”Olot des dels barris”. L’objectiu de les trobades és donar a conèixer els projectes de ciutat, respondre els dubtes i recollir les propostes dels assistents. Bonavista va obrir el cicle sessions informatives als barris que va continuar a Sant Cristòfor-Mas Bernat; Benavent i les Fonts; Pequín i Sant Roc, el Pla de Dalt-Cassés i Mas Baix i aquest proper dimarts arribarà al Morrot i Hostal del Sol. La reunió prevista per finals de febrer als barris del Xiprer, les Planotes i Vivendes Garrotxa es va haver d’ajornar per la neu i està pendent de fixar una nova data.
 

Cartell de la convocatòria d'«Olot des dels barris». Foto: @olotuit


 
Arxivat a