El pavelló Mies van der Rohe acull la mostra «RCR Arquitectes. Pritzker 2017»

Les maquetes d'algunes de les obres més singulars de l'equip d'arquitectes olotins es poden veure del 10 al 18 de març

Detall de les maquetes de l'exposició «RCR Arquitectes · Pritzker 2017» al pavelló Mies van der Rohe.
Detall de les maquetes de l'exposició «RCR Arquitectes · Pritzker 2017» al pavelló Mies van der Rohe. | ACN.
Redacció
12 de març del 2018
Actualitzat a les 16:03h
El pavelló Mies van der Rohe acull des d'aquest dissabte la mostra RCR Arquitectes · Pritzker 2017, un reconeixement a la contribució d'aquest despatx d'arquitectes olotins a la projecció internacional de l'arquitectura catalana.

Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta van ser mereixedors el 2017 del premi Pritzker, el guardó més important del sector a nivell internacional i considerat el Nobel de l'arquitectura. Ara, algunes de les maquetes de les seves obres més singulars es poden visitar fins al 18 de març.

Hi ha projectes com el de la biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver de Barcelona, el museu Soulages de Rodez, a França o l'estadi d'atletisme Tossols-Basil d'Olot.

El muntatge expositiu que s'ha instal·lat al pavelló Mies van der Rohe conté un total de set obres que han estat premiades en diferents certàmens internacionals, com el mateix Pritzker o els premis EUMies Award, que organitza cada dos anys la Fundació Mies van der Rohe de la ma de la Unió Europea.

A través d'aquests treballs, la Fundació vol posar en relleu la contribució que han fet al llarg de la seva trajectòria professionals els arquitectes olotins Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta (RCR) per projectar l'arquitectura catalana "més enllà de les fronteres disciplinàries i territorials".

Dins el calendari expositiu, el pròxim dimecres 14 de març es farà un acte d'homenatge als arquitectes, que comptarà amb la presència d'Aranda, Pigem i Vilalta, a més del director del Museu Bozar de Brussel·les, Paul Dujardin; Benedetta Tagliabue, membre del jurat del Premi Pritzker, i Esteve Bonell i Eduard Bru, membres del jurat del Premi EUMies Award dels anys 2001 i 2003.

L'exposició compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Col·legi d'Arquitectes. La visita a la mostra està inclosa amb l'entrada al pavelló alemany construït per a l'Exposició Internacional de Barcelona de 1929 i reconstruït el 1983 i que ha esdevingut una de les seus més importants en la difusió sobre arquitectura i urbanisme.
 
Arxivat a