L’Esbart Marboleny presenta «Ballem i Ballarem» a Olot aquest diumenge

El grup de les Preses presentarà l'espectacle a les cinc de la tarda al Teatre Principal amb la intervenció de totes les seccions

L'espectacle fa un ampli recorregut per danses d'arreu de la geografia del país.
L'espectacle fa un ampli recorregut per danses d'arreu de la geografia del país. | Anna Pons.
Redacció
12 de març del 2018
Actualitzat el 14 de març a les 10:05h
L'esbart de Les Preses presentarà l'espectacle Ballem i ballarem el diumenge 18 de març a les 17:00 h amb la intervenció de totes les seccions al Teatre Principal d'Olot. En aquest nou espectacle, els més de 150 balladors de tots els grups de l’Esbart Marboleny mostren que la dansa d’arrel tradicional és un element viu a la societat i una opció per a les noves generacions. Tal com proclamava Joan Serra (1947-2013) «…i ballarem, ballarem, ballarem»!!

La proposta també vol ser un petit reconeixement a la tasca que Manuel Cubeles (1920- 2017) ha fet a Marboleny. Cubeles, que va morir el passat 19 de desembre de 2017 als 96 anys, va començar a col·laborar amb l’entitat el 1990 i va suposar un punt d’inflexió molt important per a Marboleny, tant en el treball artístic com en el social. Per exemple, podrem veure la Moixiganga de Sitges, coreografia de propi Manuel Cubeles.

L'espectacle que es podrà veure aquest diumenge al Teatre Principal d'Olot fa un ampli recorregut per danses d'arreu de la geografia del país. Formen part de Ballem i ballarem danses com la Bolangera del Pallars, el General Bum Bum, els Balls de Gitanes, el Ball de Nyitus, entre altres. Poc més d'una hora en què es posaran en escena els 150 balladors de Marboleny.

Ballem i ballarem representa una oportunitat pels balladors de portar dalt de l'escenari tot allò que han estat treballant als assajos dels últims mesos. A més és una bona ocasió per l'esbart per treballar una proposta de repertori a nivell artístic i donar-li un fil conductor i concepte d'espectacle per tal que el públic gaudeixi tot fent una aproximació a la dansa catalana d'arrel tradicional.

Les entrades per la representació de Ballem i ballarem, que tindrà lloc al Teatre Principal d’Olot el proper diumenge 18 de març a les 17h, es poden comprar a través de la web www.olotcultura.cat o a la mateixa taquilla del teatre (Dilluns i dimarts de 10h a 13h i dimecres, dijous i divendres de 16:30h a 20h, i una hora abans de l’espectacle). Les entrades van dels 8 als 3 euros.
 

A l'espectacle hi intervindran totes les seccions de l'Esbart Marboleny. Foto: @marboleny


 
Arxivat a