Alliberem-nos, l'associació LGTBI de la Garrotxa, fa un cinefòrum el 18 de març

Es projectarà a Can Trona a les 18:00 h «Crits de llibertat», que narra les vivències de persones homosexuals i transsexuals sota la dictadura franquista

Redacció
12 de març del 2018
Actualitzat a les 10:16h
La nova associació LGTBI de la Garrotxa, Alliberem-nos, inicia el seu camí amb la projecció d'un documental a Can Trona.
La nova associació LGTBI de la Garrotxa, Alliberem-nos, inicia el seu camí amb la projecció d'un documental a Can Trona. | @LGBTI_Garrotxa
Alliberem-nos, l’associació LGTBI (lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals) de la Garrotxa, organitza un cinefòrum sobre el documental Crits de Llibertat, de Maria Khan, que es projectarà el pròxim diumenge 18 de març a les 18:00 h a la sala d’actes de Can Trona, a la Vall d’en Bas. El documental recull les vivències de persones del col·lectiu LGTBI que van patir la repressió franquista.

Quan acabi la projecció hi haurà un col·loqui entre els assistents sobre les reflexions que els ha suggerit la cinta i es compararà aquella situació amb com es viu l’homosexualitat i la transsexualitat en l’actualitat. La projecció és possible gràcies a la col·laboració de l’associació GAG, que ha produït el documental i el cedeix gratuïtament per aquest acte. La projecció forma part de la programació del + MOT, les activitats complementàries al Festival MOT de literatura.
 
Crits de Llibertat està dirigit per Maria Khan, que ha entrevistat diverses persones LGTB que expliquen quin ambient i quines pràctiques de repressió política, mèdica i social es van dur a terme sota la dictadura de Francisco Franco. Un viatge sobre com ha canviat la vida d’una persona homosexual o transsexual en els darrers 50 anys.
 
Aquesta és la primera activitat de l’associació Alliberem-nos, creada recentment a la comarca per defensar les llibertats del col·lectiu LGTBI. Tothom que vulgui col·laborar amb l’associació pot participar de les trobades mensuals que s’organitzen (tots els primers diumenges de cada mes al bar La Fusta d'Olot a les 18:00 h) o bé fer-se seguidor d’Alliberem-nos a Facebook i a Twitter i estar al cas de les diferents activitats.

També hi ha a disposició de tothom una adreça de correu electrònic per contactar i explicar les vivències personals de cadascú, si així ho desitgen: [email protected].
 

Cartell de la projecció de «Crits de llibertat». Foto: @LGBTI_Garrotxa