VÍDEO La GIOrquestra presenta el seu DVD contra el càncer a Olot i a Girona

Es podrà veure –i adquirir al preu de 20€– a les 20:30 h el divendres 16 de març, i l’endemà, dissabte 17, als Cinemes Albéniz Plaça de Girona

Redacció
09 de març del 2018
Actualitzat a la 13:12h
El DVD conté l’enregistrament del concert fet el 5 de febrer de 2017 a l’Auditori de Girona.
El DVD conté l’enregistrament del concert fet el 5 de febrer de 2017 a l’Auditori de Girona. | @giorquestra

La GIOrquestra, l’orquestra simfònica de les comarques gironines, celebrarà els propers dies 16 i 17 de març, a Olot i a Girona respectivament, dues gales de presentació del seu DVD solidari contra el càncer.
 
El DVD conté l’enregistrament del concert fet el 5 de febrer de 2017 a l’Auditori de Girona amb motiu del cinquè aniversari de la GIO, en què l’orquestra va interpretar la cèlebre Simfonia número 5 de Beethoven i l’espectacular “Obertura 1812” de Txaikovski i va estrenar el poema simfònic “Núria”, obra d’encàrrec al reconegut pianista i compositor Albert Guinovart –padrí de l’orquestra d’ençà de la seva creació-, dedicada a la mare dels germans Sabaté -inspiradora de la GIO i que va morir de càncer-  i a la filla de Jaume i fillola de Marcel. Aquell concert, que va obtenir un gran èxit de públic i crítica, va ser enregistrat i editat per l’equip d’Igor Cortadellas.
 
La iniciativa ha estat possible, en part, gràcies a una campanya de micromecenatge i en col.laboració amb el blog personal i solidari “El crep de mi vida”, impulsat per Vanessa Nueda, destinat a recaptar fons per al projecte de recerca del doctor Jordi Frigola de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona. Tots els beneficis dels DVD i dels actes solidaris en cinemes s’adreçaran a aquest projecte pioner d’investigació.
 
Les gales, que tindran lloc els dies 16 i 17 de març, a les 20:30 hores, als Cines Olot i als Cinemes Albéniz Plaça de Girona, respectivament, seran una experiència pionera a casa nostra que permetrà gaudir de la música clàssica a la gran pantalla. Comptaran amb una presentació de Marcel Sabaté, Vanessa Nueda, el doctor Jordi Frigola i, en el cas de Girona, també d’Albert Guinovart. L’entrada és gratuïta fins a esgotar les localitats i es pot reservar a través del web www.giorquestra.cat o bé a les taquilles dels cinemes.
 
El DVD es podrà adquirir a un preu de 20€ en el transcurs d’aquestes gales o bé es pot encarregar a través del web www.giorquestra.cat.
 
Per altra banda, aquest DVD és el primer element que inclourà la nova identitat corporativa de la GIO, un nou logotip sorprenent, modern, fresc i elegant que vol representar gràficament els valors de qualitat, versatilitat i innovació que segueix l’orquestra.
 
 
 
La temporada 2018 de la GIO
 
Després de l’últim concert d’aniversari al costat de Valentina Lisitsa i de l’espectacle “Maestro” al Gran Teatre del Liceu, la temporada 2018 de la GIO segueix endavant amb una nova coproducció que li permetrà obrir fronteres, ja que actuarà a Andorra i a Perpinyà al costat de l’ONCA, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, en la temporada que celebra el 25è aniversari d’aquesta formació.
 
Així, els propers 13 de març –a l’Auditori Nacional d’Andorra- i 26 de maig –a Perpinyà, en el marc del Festival de Talteüll-, les dues orquestres s’uniran per primera vegada per estrenar un Doble concert per a violí i violoncel encarregat a Salvador Brotons –que també dirigirà el concert-. Els solistes seran els germans Lluís i Gerard Claret, que també celebraran d’aquesta manera el 50è aniversari de la seva carrera professional. Finalment, el concert d’Andorra també s’inclourà en els actes del 25è aniversari de la Constitució del Principat d’Andorra, organitzats pel Consell General. A la tardor, aquesta producció es portarà a Catalunya.
 
Per altra banda, la GIO també tindrà presència en diversos festivals d’estiu, com el dels Jardins de Cap Roig, on acompanyarà Andrea Bocelli i Bryan Ferry, o el Festival de Música de la Cerdanya amb un concert simfònic dedicat a Beethoven i un altre acompanyant als Blaumut.
 
Més informació de la GIO
 
www.giorquestra.cat 
www.youtube.com/giorquestra
www.soundcloud.com/giorquestra
www.facebook.com/giorquestra
www.twitter.com/giorquestra
www.instagram.com/giorquestra
 

Cartell de la presentació del DVD Solidari. Foto: @giorquestra