Un alumne de l'Institut La Garrotxa guanya el Concurs d'Emprenedoria a l'FP de les comarques gironines

Marc Vila Teixidor ha estat guardonat per un projecte sobre equinoteràpia

Foto de grup dels guardonats.
Foto de grup dels guardonats. | Gencat.
Redacció
07 de març del 2018
Actualitzat a les 20:22h
El secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateo, i el director territorial d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, han presidit aquesta tarda el lliurament dels premis de la sisena  edició del Concurs d’Emprenedoria a la Formació Professional de les comarques gironines. L’objectiu del concurs és fomentar la formació en emprenedoria i l’esperit emprenedor entre l’alumnat de Formació Professional.
 
El premi en la modalitat de Cicle Formatiu de Grau Mitjà ha estat per a l’alumne Marc Vila, de l’Institut La Garrotxa, d’Olot, i en la modalitat de Cicle Formatiu de Grau Superior ha resultat guanyador Enric Domínguez, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona. A més, també s’ha concedit un accèssit per la qualitat del projecte a Paula Frigola, Neus Marull, Hanae Saghir, Christian Pérez, Judith Vilalta, David Malagelada i Marc Vilalta de l’Institut Montilivi de Girona
 
Els guardons s’han lliurat aquesta tarda en un acte celebrat a l’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat a Girona, on també hi han participat el diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps; el vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega; el representant de la FOEG, Joan Casadevall, i el president de PIMEC, Pere Cornellà, que col·laboren amb els Serveis Territorials d’Ensenyament en l’organització del concurs.
 
El director territorial d’Ensenyament ha destacat “la importància de l’emprenedoria entre els joves com una eina d’inserció laboral, com ho és també la formació dual en els estudis de Formació Professional“. També ha agraït la col·laboració de la Diputació i de la Cambra de Comerç, FOEG i PIMEC.
 
El projectes premiats han estat :
 
- Millor projecte de Grau Mitjà: Equinoteràpia Can Costa  de l’alumne Marc Vila Teixidor, de l’Institut La Garrotxa d’Olot,  que ha cursat el cicle de grau mitjà de Producció Agropecuària.
 
- Millor projecte de Grau Superior: TRADING , de l’alumne Enric Domínguez Serra  de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, que ha cursat el cicle formatiu de grau superior de Direcció en Cuina.
 
- Accèssit per la qualitat del projecte: BYTTEP, dels alumnes Paula Frigola, Neus Marull, Hanae Saghir, Christian Pérez i Judith Vilalta, que han cursat els cicle formatiu de grau superior d’Administració i Finances i els alumnes  David Malagelada i Marc Vilalta que han cursat el cicle formatiu de grau superior de  Manteniment Electrònic a l’Institut Montilivi de Girona.
 
Durant l’acte, Manel Moyano, director-manager de l’empresa TECNIC-IND ha fet la conferència inaugural. A continuació, Juti Gusi, president de l’Associació eQUAID, ha valorat el projecte guanyador de grau mitjà, “Equinoteràpia Can Costa”. I Jordi Mias, director de l’Hotel Carlemany de Girona, ha fet la valoració del projecte guanyador de grau superior, “TRADING”.
 
El jurat del concurs està format per representants dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, la Diputació, PIMEC, FOEG i la Cambra de Comerç de Girona.
 
El públic assistent -empresaris, professors, alumnes, familiars i amics-  ha gaudit d’una celebració en la qual s’ha posat èmfasi en la importància de fomentar l’emprenedoria entre els joves i que ha finalitzat amb l’actuació del Cor Preludi, format per joves de les comarques gironines.
 
Novetats en l’oferta de cicles formatius per al curs 2018-2019 als centres de les comarques gironines
 
El secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateo, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, han anunciat en el decurs de l’acte les novetats en l’oferta de cicles formatius per al curs 2018-2019 als centres de les comarques gironines.
 
Aquestes novetats es concreten en els següents cicles, tots ells en modalitat dual:
 
-       CFGM Preimpressió digital a l’Institut Santa Eugènia de Girona
 
-       CFGS Desenvolupament d’aplicacions web a l’Institut Sa Palomera de Blanes
 
-       CFGS Direcció de cuina a l’Institut Olivar Gran de Figueres
 
-       CFGS Ensenyament i animació socioesportiva a l’Institut Illa de Rodes de Roses
 
La modalitat d’FP dual continua tenint a les comarques gironines una implantació progressiva, amb la col·laboració i implicació de les empreses que, representa una garantia d’èxit d’adequació a les necessitats de l’entorn.