La Garrotxa a TV3

La petjada dels ceramistes japonesos a Olot també deixa empremta a TV3

El TN Comarques i l'edició del Telenotícies d'aquest dimarts van parlar de l'exposició que es fa aquests dies a Olot sobre aquest fet històric

per Redacció , 7 de març de 2018 a les 14:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Museu de la Garrotxa d'Olot té en el seu fons la col·lecció de ceràmica japonesa contemporània més important de Catalunya i de tot l'Estat. Es tracta d'un conjunt "únic" format per una setantena de peces, obra de set autors nipons de renom internacional, com Kimiyo Mishima i Ryoji Koye.

Ara, una exposició a la Sala Oberta del museu en mostra una selecció de cinquanta peces, sota el títol "Estiu Japó 86. Cooperativa Coure d'Olot", i explica la història local que hi ha al darrere.


Tot just aquest dimarts, tant al TN Comarques com al Telenotícies de TV3 se'n van fer ressò, amb un ampli reportatge de Mercè Sibina i CArles Brucet, en què es va donar veu a alguns dels protagonistes i es va poder veure alguns dels artistes japonesos que van participar en un congrés internacional que un grup de ceramistes garrotxins van organitzar fa més de trenta anys a la Vall de Bianya (Garrotxa). Hi van convidar els artistes per conèixer i veure com treballaven durant deu dies i el resultat va ser una "experiència transformadora" i un "trencament" del que es venia fent fins llavors.

La mostra coincideix amb la celebració dels 150 anys de relacions diplomàtiques entre el Japó i l'Estat espanyol. S'inaugura el 10 de febrer i es podrà visitar fins al 6 de maig.

 

Participació