La PocaTraça Memorial Esteve Soler es farà l'11 de març a la vall de Núria

L'esdeveniment –organitzat pel Centre Excursionista d'Olot–, també acollirà la tercera edició de la marxa popular Sant Bernat, una trobada no competitiva per a tots els amants de l'skimo

Redacció
06 de març del 2018
Actualitzat el 07 de març a les 14:36h
La Pocatraça es disputarà l'11 de març  a Núria.
La Pocatraça es disputarà l'11 de març a Núria. | Àlex Serra/CE Olot
El Centre Excursionista d'Olot (CEO) organitza el pròxim diumenge 11 de març de 2018, a la vall de Núria, la XVIII edició de la Pocatraça Memorial Esteve Soler i la III edició de la marxa popular Sant Bernat.

La gran novetat d’enguany és que el CEO ha apostat pel Campionat de Catalunya Individual després de disset edicions de participar en la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya per Parelles. Aquesta decisió ha estat pensada i obeeix a la creença que el futur d’aquest esport passa per les curses individuals i pel fet que, d’aquesta manera, s'asseguren sempre de tenir un campionat de Catalunya, ja que el campions individuals es decideixen en una sola cursa.
Aquesta aposta comporta un risc que només el temps dissiparà.
 
La prova constarà de tres itineraris: A,B i C, especialment escollits per a les seves característiques alpines i que els participants hauran de fer en funció de la categoria a la qual pertanyin. Aquests itineraris seran els que a continuació s’especifiquen, sempre i quan el mal temps o les condicions de la neu no els facin variar.

El recorregut A (sèniors masculins), consta de 1.850 metres de desnivell i sortint de Núria (1.972) passa pel coll de Noufonts (2.651), coll Bernat (2.619), l’Estanyol (2.339), coll de Torre d’Eina (2.727),Torre d’Eina (2.830), la Conca (2.522), la serra dels Llosers (2.680), l’Estanyol (2.339), pic de Noufonts (2.861) des d’on es descendirà fins a Núria.
 
El recorregut B (sèniors femenins i júniors masculins) consta de 1.589 metres de desnivell i també surt de Núria (1.972), passa pel coll de Noufonts (2.651), coll Bernat (2.619), l’Estanyol (2.339), coll de Torre d’Eina (2.727), pic d’Eina (2.769), l’Estanyol (2.339), pic de Noufonts (2.861) des d’on es descendirà fins a Núria.
 
El recorregut C (júniors femenins, cadets femenins i cadets masculins) consta de 1.044 metres de desnivell i sortint de Núria (1.972), passa pel coll de Noufonts (2.651), coll Bernat (2.619), l’Estanyol (2.339), pic de Noufonts (2.861) i Núria.
 
Per a la tercera Marxa Popular Sant Bernat –que porta aquest nom per honorar el patró dels muntanyencs i esquiadors aprofitant que la imatge del sant es troba dins el santuari de la Mare de Déu de Núria–, i que també és individual, el recorregut consta de 889 metres de desnivell i sortint de Núria passa pel coll Noufonts (2.651), pic de Noufonts (2.861) des d’on es fa el mateix descens fins a Núria que la resta de recorreguts.

La Sant Bernat està pensada per a que tots els aficionats a l’esquí de muntanya puguin gaudir d’un itinerari segur, fàcil, amb talls horaris més que suficients i aeri, la qual cosa permetrà als participants gaudir d’unes magnífiques vistes de la Pocatraça que es desenvoluparà aprop de l’itinerari escollit.
 

La Pocatraça es disputarà l'11 de març a Núria. Foto: Toni Anguera/Vall de Núria.


També es pot aprofitar el cap de setmana per fer esquí de muntanya el dissabte, visitar el santuari de Núria (posant el cap dins l’olla o no) i encendre una espelma a sant Bernat perquè ens empari dels riscos que, a voltes, traginen les neus.

Les inscripcions es fan des de la pàgina web de la FEEC i el preu serà de 28 euros amb els bitllets del cremallera inclosos.

L’hotel de la Vall de Núria (10% de descompte una nit, 20% dues nits) i també l’alberg del Pic de l’Àliga (29 euros dormir, sopar i esmorzar) fan una oferta especial pels corredors i acompanyants.

Enguany amb el preu de la inscripció es servirà un dinar que constarà d’un entrepà d’hamburguesa Natrus (la millor hamburguesa del món), amb beguda i postres.

Els horaris, itineraris, material necessari, descomptes del cremallera per als acompanyants, reglament de la cursa i altres informacions es poden consultar a la pàgina web del CEO. Esperem que enguany els temps ens acompanyi i que tots plegats (corredors i públic) podem gaudir de la gran prova de l’esquí de muntanya gironí amb els ingredients alpins tradicionals de la Pocatraça.