Un miler de cristians vol que l'Església es pronunciï a favor dels presos

Un col·lectiu ha lliurat més de 900 firmes al Bisbe de Girona demanant «valentia»

Llaços grocs.
Llaços grocs. | Adrià Costa.
Redacció
06 de març del 2018

"L'Església ha de ser valenta". Amb aquesta premissa, el col·lectiu Cristians per la Llibertat del Baix Empordà s'ha mobilitzat per exigir més valentia a l'hora de demanar la llibertat d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart des de les institucions religioses. En un text que ha aplegat més de 900 firmes demanen un pronunciament "inequívoc" a favor de l'alliberament dels presos.

Segons ha informat TV3, el gairebé miler de signatures les van recollir en un sol matí a la sortida de missa a les parròquies de Palafrugell, Pals, Mont-ras, Begur i Regencós. El documentat ha estat lliurat en mà al bisbe de Girona.

"Nosaltres demanem valentia. Jesús va ser molt valent i va denunciar les injustícies del seu temps, amb les conseqüències que li va comportar. Nosaltres denunciem el tractament que reben aquests presos", remarca un dels promotors de la iniciativa, Martí Pagès. 

Aquesta iniciativa coincideix amb la contundent homilia d'aquest cap de setmana a Montserrat, en què el monjo benedictí Josep Miquel Bausset va criticar el govern espanyol per l'1-O i els presos polítics, però també el paper de l'Església catalana.