La Garrotxa es prepara per afrontar la nova nevada de les pròximes hores

La precipitació d'ahir ha deixat paisatges de postal, sense afectació a les carreteres ni al transport escolar, contràriament al que passa en les comarques del voltant | Per evitar problemes de mobilitat davant la previsió de més nevades, s'han suspès alguns actes a la Vall d'en Bas i a Olot

La nevada, que és visible a tota la comarca, no ha afectat la mobilitat.
La nevada, que és visible a tota la comarca, no ha afectat la mobilitat. | Martí Albesa.
27 de febrer del 2018
Actualitzat el 28 de febrer a les 14:32h
La Garrotxa ha viscut aquest dilluns una gran nevada. Tot i alguns problemes de circulació que es van produir durant les primeres hores del vespre en les carreteres d'entrada i sortida de la comarca, l'actuació de les màquines llevaneu, que han treballat intensament fins a primeres hores del matí a tots els municipis, han deixat expedits els vials circulatoris i han permès la normalitat del transport de passatgers i el transport escolar, que es desenvolupa amb tota normalitat.

La nevada, que es va iniciar cap dos quarts de cinc de la tarda d'ahir –i que es va allargar ben bé fins a dos quarts d'onze del vespre– ha deixat gruixos de 10 a 30 cm, segons la zona; menys a les planes de la Vall d'en Bas i Olot, més als tossals de Santa Pau o Sant Pau de Segúries.
 

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas ha suspès el ple d'aquest dimarts per precaució. Foto: Martí Albesa.


De cara a les previsions d'avui, s'espera que el nevàs hi torni, amb força segurament durant la matinada i fins a migdia de demà. De moment, per evitar problemes de mobilitat, s'ha suspès el ple de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas, que estava previst aquesta tarda de dimarts, i s'ha anul.lat l'acte "Present i futur del Treball a la Garrotxa" que s'havia de fer demà a la tarda al Torín, així com la sessió informativa dels pressupostos participatius d'Olot als barris del Xiprer, Les Planotes i Vivendes Garrotxa que s'havia de fer aquest vespre.
 

El riu Gurn, afluent del Fluvià, al seu pas pels entorns de Sant Privat d'en Bas. Foto: Martí Albesa.



Previsions per avui i demà

En base a les previsions meteorològiques, s’han actualitzat els mapes de risc de nevades per aquesta tarda i demà.

En els mapes del CECAT, aquesta tarda a la Garrotxa el risc de nevades és mitjà fins a les 18h i baix fins a les 24h. De cares a demà és quan més precipitació en forma de neu es preveu que podria caure a la nostra comarca. El risc és alt de les sis del matí a les sis de la tarda.  

En cas que a la Garrotxa hi hagi noves nevades, es demana als veïns i veïnes:

    •    Molta prudència i precaució
    •    Procureu aparcar amb ordre per facilitar el treball de les màquines
    •    Comprensió. Les màquines llevaneus aparten la neu i hi ha punts que s’acumula
    •    Ajudeu-vos entre veïns i penseu sobretot en la gent gran i en les persones amb dificultats
    •    Treballem per ajudar al màxim i si ajudem tots podrem fer-ho millor!

Aquí podeu consultar els mapes de risc per avui i demà.