Tot a punt per al Festival de butxaca de la ciutat d'Olot Elmini 2018

Darrers dies per a l'inici, aquest dijous, de la vuitena edició, amb més del 75% de les entrades ja venudes | Viva Suecia, Neuman, Lagartija Nick, La Bien Querida, Mazoni i Pau Vallvé seran les principals novetats de la 8a edicio

Com cada any el ninot del festival, tan característic i consolidat l’ha elaborat l’artista Cisco, que ha treballat juntament amb Xevi Prat ,que és qui ha elaborat el cartell.
Com cada any el ninot del festival, tan característic i consolidat l’ha elaborat l’artista Cisco, que ha treballat juntament amb Xevi Prat ,que és qui ha elaborat el cartell. | Martí Albesa.
Redacció
02 de març del 2018
Actualitzat a les 9:32h
Noms com Viva Suecia, Neuman o La Bien Querida, referents dins l’escena indie de l’estat, vindran a Olot a mostrar-nos els seus àlbums presentats aquest any. El cartell també està representat per bandes amb un llarg recorregut de molts anys com Lagartija Nick i Astrio. El sicilià Fabrizio Cammarata (teloner de Ben Harper i Patti Smith) estrena una porta internacional al festival que seguirà oberta en les pròximes edicions. Els artistes reconeguts i emergents a Catalunya tampoc hi faltaran en aquesta edició, amb noms tan apreciats a Olot com Mazoni i Pau Vallvé, i d’artistes tan coneguts com Matthew McDaid, Mariona Aupí o Jo Jet i Maria Ribot, a més de la banda emergent Últim Cavall. Del més internacional, al més local, on l’Home del Principi i Marta Pérez també estaran a Elmini per presentar-nos els seus últims àlbums.



Tot en un cap de setmana

En aquesta vuitena edició, Elmini passa a concentrar la seva vintena de concerts que ja venia fent en els últims anys, en un sol cap de setmana. Comença, com ja és tradició, el dijous 1 de març amb el cicle de concerts La Roda a la Sala El Torín, i acabarà a la mateixa sala el diumenge a la tarda amb un concert de la mítica banda de rock alternatiu Lagartija Nick.
Durant tot el cap de setmana se seguiran fent concerts a la que sempre ha estat la sala per excel·lència de Elmini, el teatre de l’Orfeó Popular Olotí. Les actuacions en solitari de Fabrizio Cammarata i Neuman ens faran entrar en un univers de veu i guitarra ideal per tocar en aquest teatre olotí. La sala El Torín d’Olot, la més gran de la ciutat, cada any agafa més protagonisme degut a l’augment de nombre de públic assistent al festival. Dissabte a la nit hi haurà un concert en acústic de la banda indie que més ha tocat aquest any als festivals de l’estat, Viva Suecia, i de la banda de rock electrònic Astrio. I el dissabte a la tarda continuen els ja consolidats “Concerts d’estar per casa”, aquest any amb uns artistes molt diversos, molt reconeguts, i que encaixen a la perfecció amb l’essència d’aquests concerts de mini-format, amb una quarantena de públic i on els músics toquen “a pèl”, sense sonorització. Als “Concerts d’estar per casa” s’hi podran veure, en solitari i en acústic, Mazoni, Pau Vallvé i La Bien Querida, amb les entrades ja esgotades, a més de Jo Jet i Maria Ribot, L’Home del Principi i Marta Pérez.
 


Primer Vermut Musical

El diumenge és el dia del vermut per antonomàsia, així que en aquesta edició, en què s’allarga el cap de setmana, s’inaugurarà amb Howlin’ Dogs el 1r Vermut Musical, a les 12 del migdia a El Líquid Club d’Olot, una de les sales que sempre ha participat amb el festival.

Totes les entrades a la seva pàgina web oficial: www.elmini.net.

Com cada any el ninot del festival, tan característic i consolidat l’ha elaborat l’artista Cisco, que ha treballat juntament amb Xevi Prat que és qui ha elaborat el cartell.

El festival Elmini és creat i organitzat per l’associació La Química, entitat sense ànim de lucre formada per diverses persones actives tant en el camp de la música, les arts, la gestió cultural, i que totes, de manera directa estan relacionades amb la comarca de la Garrotxa.

Elmini va néixer sota la idea i l’objectiu de portar a la ciutat d’Olot concerts en solitari d’artistes que habitualment es presenten acompanyats del seu grup. Això ha fet que des de la primera edició i fins avui, q ja a la vuitena, el festival tingui un format intimista amb la voluntat de potenciar la connexió i interacció entre músic i públic. També vol ser una plataforma pels artistes emergents i un festival de referència, tant per la seva proposta innovadora, com per la qualitat de la seva programació i el seu eclecticisme. Tot en un indret de Catalunya apartada de les grans ciutats, i on també es pretén potenciar totes les qualitats turístiques, gastronòmiques, històriques i culturals que té aquesta petita ciutat.
Arxivat a