Els joves de la Vall d'en Bas decidiran com invertir 3.500 euros del pressupost municipal

L'Ajuntament posa en marxa un procés participatiu

Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:30h

Els joves de la Vall d'en Bas decidiran com invertir 3.500 euros del pressupost de l’Àrea de Joventut de l'Ajuntament. "Seguint amb la línia de democratitzar la societat, visibilitzar i sentir la veu dels i les joves de la Vall d’en Bas i incloure’ls en la vida pública de la Vall, enguany s’inicia el projecte del pressupost participatiu de Joventut", explica el consistori al seu web.

El pressupost participatiu de Joventut vol, entre altres coses, responsabilitzar els joves en la gestió dels diners públics, que aprenguin a organitzar i a liderar activitats, detectar les necessitats i interessos de la població juvenil de la Vall i fer més visible la transversalitat de les polítiques de Joventut que s’estan duent a terme.

Els joves de la vall han rebut una carta a casa amb un fulletó informatiu on s’especifica molt clarament com ho han de fer per a participar-hi. Cal presentar una proposta, individual o en grup. Aquesta ha de ser legal, ètica i econòmicament viable. A partir de totes les propostes que es rebin, es farà una assemblea per tal de decidir, de la manera més consensuada possible, quins son els projectes que es van dotant de pressupost fins arribar als 3.500 euros. Les propostes no podran superar els 900 euros.

A banda del fulletó, s’han programat trobades informatives obertes a tots els pobles de la Vall d’en Bas per als joves que vulguin resoldre dubtes o necessitin més explicacions. Aquestes s’allargaran fins al 23 de febrer. El procés culminarà amb una assemblea jove que se celebrarà el  9 de març a les 18:30h a Can Trona.

Des de l’Àrea de Joventut i Educació de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas s’anima a totes les persones joves d’entre 12 i 25 anys que no deixin passar aquesta oportunitat per "construir La Vall d’en Bas entre tots".
 

Butlleta per participar al pressupost participatiu