​ÀUDIOS de les converses dels Mossos l'1-O: «La nostra tasca és atendre els ferits»

Els comandaments de la policia catalana van prioritzar la seguretat i les víctimes mentre la policia espanyola evacuava els col·legis de forma violenta, segons unes converses internes a les quals ha tingut accés “La Vanguardia”

Redacció
14 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:17h

Un parell d'agents dels Mossos d'Esquadra aixecant acte durant l'1-O a Terrassa. Foto: Sergi Ambudio


Els mossos d'esquadra van rebre instruccions d'”auxiliar els ferits” durant la jornada del referèndum de l'1-O, mentre la policia espanyola acudia als col·legis per evitar la votació d'una manera violenta. La policia catalana no es va coordinar amb l'espanyola i es va sorprendre de les càrregues de la Guàrdia Civil i la policia nacional, que no s'esperaven, segons els àudios de les converses internes dels Mossos, als quals ha tingut accés La Vanguardia.

Així, la prioritat dels comandaments dels Mossos va ser garantir la seguretat i atendre totes les víctimes. Aquest missatge es va fer a les 9.23 hores: “Per a tots els efectius de Sant Andreu, en cas de càrrega de la policia, la nostra tascar és auxiliar els ferits i donar consell a les persones que es troben a les immediacions”.

Els agents van reportar desenes d’incidències i van coordinar els serveis mèdics.

Els àudios també certifiquen que les patrulles dels Mossos no van poder tancar els punts de votació de Barcelona per l’afluència massiva de gent que va ocupar-los i protegir-los des de primera hora.