​La fibra òptica arribarà en breu a la Vall d'en Bas

L'Ajuntament hi destina una partida de 15.000 euros

Redacció
14 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:10h

Connexions de fibra òptica. Foto: Flickr


El desplegament de la Xafogar, la Xarxa de Fibra Òptica Mancomunada de la Garrotxa, començarà en breu a la Vall d’en Bas. Per estendre aquesta infraestructura es proposa un model de finançament col·laboratiu, amb aportacions dels ajuntaments i dels usuaris. L’Ajuntament de la Vall d’en Bas hi destina una partida de 15.000 euros. Tot i així, és important comptar amb el suport d’empreses i particulars per accelerar-ne la implementació.

El desplegament a la Vall d’en Bas començarà aquest primer trimestre de l’any, a Joanetes, on després de diverses reunions impulsades pels veïns i la seva col·laboració econòmica en el projecte d’abast comarcal, ja està tot preparat perquè hi arribi la fibra.

Pel que fa a la resta de pobles, ja s’han començat a interessar a Sant Privat i alguns veïns de Sant Esteve, i en tots cal donar-hi un impuls amb el suport de particulars i empreses.

La Xafogar és una iniciativa sorgida del consell d’alcaldes de la Garrotxa i el desplegament es du a terme des del Consell Comarcal de la Garrotxa, el Consorci SIGMA i la Fundació guifi.net.

Els veïns de la Vall d’en Bas que estiguin interessats en donar-se d’alta poden sol·licitar el formulari a l’Ajuntament.