Catalunya, la millor regió per invertir en el sud d'Europa segons el «Financial Times»

La publicació té en compte el potencial econòmic, el capital humà, l’estil de vida, el rendiment, la connectivitat i el clima de negocis.

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, i el director general d'Energia i Mines, Pere Palacín, a les Terres de l'Ebre
El secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, i el director general d'Energia i Mines, Pere Palacín, a les Terres de l'Ebre | ACN
Redacció
13 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:10h
La Generalitat ha informat en un comunicat que la publicació fdi Magacine del Financial Times ha reconegut Catalunya com la regió més atractiva dels sur d’Europa en termes d’inversió estrangera d’aquest any i del 2019. L'estudi també ha considerat que la Generalitat té la millor estratègia de captació d’inversió estrangera entre les regions d’Europa que tenen més de quatre milions d’habitants.

En el rànquing s’analitzen més de 450 regions i ciutats d’Europa. Es té en compte el potencial econòmic, el capital humà, l’estil de vida, el rendiment, la connectivitat i el clima de negocis. Per darrera de Catalunya i en el sur d’Europa situen a Madrid, Llombardia (Itàlia), Istambul (Turquia) i Lisboa (Portugal).

El secretari d’Empresa i Competivitat de la Generalitat, Joan Aregio, ha destacat que aquesta és la segona vegada consecutiva que la Generalitat rep aquest reconeixement. Afirma que es tracta “d’un indicador molt nítid de la confiança” que Catalunya genera a l’exterior i ha afegit que compta amb “amb una posició geoestratègica privilegiada, una sòlida base industrial, una economia oberta al món i altament innovadora”.