El Museu de la Garrotxa mostra la col·lecció de ceràmica japonesa més important de l'Estat

Són obra de set autors nipons de renom internacional que fa més de 30 anys van participar en un congrés a la Vall de Bianya

Algunes de les peces de la mostra, aquest dimecres
Algunes de les peces de la mostra, aquest dimecres | ACN
Redacció
07 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:15h
El Museu de la Garrotxa d'Olot té en el seu fons la col·lecció de ceràmica japonesa contemporània més important de Catalunya i de tot l'Estat. Es tracta d'un conjunt "únic" format per una setantena de peces, obra de set autors nipons de renom internacional, com Kimiyo Mishima i Ryoji Koye.

Ara, una exposició a la Sala Oberta del museu en mostra una selecció de cinquanta peces, sota el títol "Estiu Japó 86. Cooperativa Coure d'Olot", i explica la història local que hi ha al darrere.

Aquest material és fruit d'un congrés internacional que un grup de ceramistes garrotxins van organitzar fa més de trenta anys a la Vall de Bianya (Garrotxa). Van convidar els artistes per conèixer i veure com treballaven durant deu dies i el resultat va ser una "experiència transformadora" i un "trencament" del que es venia fent fins llavors.

La mostra coincideix amb la celebració dels 150 anys de relacions diplomàtiques entre el Japó i Espanya. S'inaugura el 10 de febrer i es podrà visitar fins al 6 de maig.
Arxivat a