​L'Hospital d'Olot detecta 40 càncers de mama durant el 2017

La Unitat de Patologia Mamària va visitar un total de 123 pacients

Redacció
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:08h

Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. Foto: Martí Albesa


L'Hospital d'Olot va detectar 40 càncers de mama durant el 2017 d'entre un total de 123 pacients ateses. La xifra és força similar a l'any anterior, quan es van diagnosticar 42 casos.

Les pacients tenien entre 45 i 75 anys. Totes elles van ser ateses des de la Unitat de Patologia Mamària (UPM) del centre que està format per un equip multidisciplinari. Aquesta unitat encarregada de valorar la història clínica, fer un seguiment i, en cas necessari, realitzar l'operació quirúrgica i prescriure seguidament un tractament de quimioteràpia. La majoria dels tractaments es fan al mateix hospital i en el cas de radioteràpia, a l'Institut Català d'Oncologia (ICO).

Aquest diumenge 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. L'Hospital d'Olot ha donat a conèixer les dades del 2017 per conscienciar a la població de la importància de la prevenció i control per detectar aquesta malaltia.

Els casos que arriben a la Unitat de Patologia Mamària provenen de quatre vies: el programa de detecció precoç, mitjançant un diagnòstic ràpid del metge de capçalera, en una revisió habitual de la consulta ginecològica o per altres vies com ara urgències o metges privats. 

Des de l'hospital recorden que tenir uns hàbits saludables, fer activitat física i dur sostenidors adequats són claus en la prevenció. També es recomana que les dones es facin autoexploracions de mama i revisions periòdiques. 

S'estima que el risc de patir un càncer de mama és aproximadament d'un de cada vuit dones. A Espanya es diagnostiquen 26.000 casos a l'any, la majoria entre els 45 i 65 anys d'edat.