Diaconat permanent

VÍDEO «Temps d'Església» dedica part del programa al cap de la Policia Municipal d'Olot

Ignasi López –que va cursar estudis de Ciències Religioses–, va ser nomenat diaca permanent pel bisbe de Girona | És casat i amb quatre fills,un dels quals és el porter de l’Espanyol, Pau López

per Redacció , 30 de gener de 2018 a les 15:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’espai audiovisual del Bisbat de Girona, Temps d’Església, ofereix aquesta setmana un reportatge sobre el dia a dia de 2 diaques permanents de la diòcesi de Girona, una figura poc coneguda dins i fora de l’Església.


Es tracta de laics –solters o casats- que han estat ordenats pel bisbe i que compaginen la seva vida familiar i professional amb tasques de servei a les parròquies. Poden batejar, presidir casaments i funerals, així com proclamar i explicar l’Evangeli en l’homilia. Actualment, al bisbat hi ha un total d’11 diaques permanents.
 

En aquest reportatge es fa el seguiment d’Ignasi López, cap de la Policia Local d’Olot, –que va cursar estudis de Ciències Religioses. Casat i amb quatre fills, un dels quals és el porter de l'RCD Espanyol, Pau López, exerceix el seu diaconat principalment a la parròquia d'Amer (Selva).

El reportatge també parla d'un altre diaca, Carles Sánchez, periodista radiofònic jubilat i exdelegat de Mitjans de Comunicació del Bisbat de Girona.


Tots dos comparteixen la seva experiència i la conciliació de la fe, la vida familiar i la feina.
 

El càmera de «Temps d'Església», durant l'enregistrament dels programa. Foto: Bisbat de Girona.

 

Participació