Munten una parada al mig d'Olot per a inscriure's a la Run4Cancer

La cursa, que tindrà lloc el 4 de feber, ja compta amb més de 100 inscrits | La d'Olot és tradicionalment la més concorreguda de les vuit que se celebren simultàniament a tota la demarcació

Moment de sortida de la Run4Cancer de l'any passat.
Moment de sortida de la Run4Cancer de l'any passat. | Oncolliga.
Redacció
26 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:27h
El Run4Cancer d’Olot és tradicionalment la cursa més concorreguda de les vuit que la Fundació Oncolliga Girona organitza cada any per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer). L’any passat hi van prendre part 875 persones i els organitzadors esperen que enguany la xifra continuï creixent. Per aquest motiu, amb l’objectiu d’evitar en la mesura que sigui que la gent hagi de fer molta cua per inscriure’s el mateix dia de la cursa, els organitzadors recomanen que la inscripció es faci de manera anticipada.

De moment ja hi ha més d’un centenar de persones que s’han inscrit a través de la plataforma on line creada dins de la pàgina web de l’Oncolliga, que continuarà oberta fins al pròxim 31 de gener. Però per potenciar i facilitar encara més les inscripcions la delegació de l’Oncolliga a Olot muntarà una parada a la plaça Dr. Ferrer, davant l’església de Sant Esteve, aquest dissabte, 27 de gener, d'11h a 13h i de 16h a 19h, i el 29 de gener i 1 de febrer al matí, d'11h a 13h. En aquesta mateixa parada també podran fer la recollida anticipada del dorsal i la samarreta commemorativa tots aquells que s’hagin inscrit via on line. La inscripció costa 8 euros si es fa de manera anticipada i 10 euros si es fa el mateix dia de la cursa (a partir de les 8.30 h).

El Run4Cancer té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra en diferents comarques gironines al mateix temps. Enguany, a més d’Olot, hi haurà set seus més de la prova: Salt (Gironès), Figueres (Alt Empordà), Planoles (Ripollès), Palafrugell (Baix Empordà), Riudellots de la Selva i Tossa de Mar (la Selva) i Porqueres (Pla de l’Estany).

La cursa consta de dues modalitats: un circuit de 10 km pensat per a corredors habituals, i un altres de 5 km pensat per a tots els públics i ideal per fer en família. Tots dos circuits són circulars, amb sortida i arribada al Recinte Firal. La sortida es farà puntualment a les 10 del matí a totes les seus de l’esdeveniment. A la pàgina web de l’entitat es pot consultar el recorregut i tota la informació.

Objectius de la cursa

Incentivar la pràctica de l’esport com a hàbit saludable és un dels objectius d’aquesta activitat, però no l’únic. Participar-hi és també una manera d’ajudar a la lluita contra el càncer, ja que és una activitat solidària en la qual tot el que es recapta va dirigit a millorar la qualitat de vida dels que pateixen aquesta malaltia i dels seus familiars. Amb l’objectiu de fer més visible aquest objectiu enguany s’ha renovat totalment la imatge promocional de l’esdeveniment i s’hi ha introduït un nou eslògan: “Mou-te pel càncer”.

L’any passat es van recaptar 17.466,39 euros gràcies a les inscripcions dels participants a les vuit seus de la cursa i a les aportacions solidàries de diverses empreses i entitats patrocinadores, com Dipsalut, Gran Jonquera, Armacell, Seat Proauto, Autocars Solà, Rotary Club Garrotxa.

La Fundació Oncolliga Girona dedica aquests recursos a donar suport als malalts de càncer i els seus familiars durant el procés de la malaltia a través de diferents tipus de serveis, la majoria dels quals estan disponibles a Olot, sense necessitat des desplaçar-se fins a Girona.

L’entitat compta amb un magatzem a la capital garrotxina amb material destinat a proporcionar comoditat al malalt i la seva família en la vida diària fora de l’hospital: cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats, cadires de dutxa, grua... Tot aquest material s’ofereix en préstec de manera temporal, en funció de les necessitats de cada malalt.

A més, l’Oncolliga utilitza espais cedits per l’Hospital d’Olot per oferir els serveis d’atenció psicològica, drenatge limfàtic, grup de gimnàstica per a afectades de càncer de mama i banc de perruques, tots ells de manera gratuïta. En els casos en què el malalt ho necessita, les visites dels psicooncòlegs i fisioterapeutes es fan a domicili.

Hashtag: #run4cancer  - Poster Run4Cancer Olot 2018

Formulari d’inscripció:
https://www.oncolligagirona.cat/esports/run4cancer/inscripcions-2018.html

Més informació:
https://www.oncolligagirona.cat/esports/run4cancer/runxcancer.html
 

 
Arxivat a