Bassols Energia millora una línia elèctrica d’alta tensió al centre d’Olot

Les obres, entre els carrer Xavier Bolòs i Pare Roca, han costat 45.000 euros, i han consistit en la substitució de 225 metres de cable elèctric per a millorar l'eficiència del subministrament

Instantània dels treballs de millora de la línia d'alta tensió subterrània al carrer Pare Roca.
Instantània dels treballs de millora de la línia d'alta tensió subterrània al carrer Pare Roca. | Bassols Energia.
Redacció
25 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:57h
Bassols Energia han executat obres de millora d’una línia elèctrica subterrània d’alta tensió als carrers Pare Roca i Xavier Bolós d’Olot. Els treballs, inclosos dins el Pla d’inversions anual de millores a la xarxa de distribució, han suposat una despesa de 45.000 euros, s’han allargat durant un mes i mig i han permès millorar el subministrament elèctric a uns 3.000 clients.

Les obres han consistit a substituir els cables elèctrics d’aïllament amb oli instal·lats l’any 1988 per uns nous cables amb aïllament sec. Amb aquesta substitució, i a banda de millorar la qualitat del subministrament, minva la possibilitat que es puguin produir avaries en aquesta línia elèctrica.

A diferència dels antics cables elèctrics amb aïllament d’oli, els actuals s’instal·len en tubs corrugats, fet que facilita, també, els treballs de substitució dels cables en cas que s’hagin d'efectuar. Amb aquestes obres, s’ha substituït un total de 225 metres de cable.

Les obres que s’han portat a terme en aquesta línia d’alta tensió formen part dels treballs d’inversió que anualment executa Bassols Energia amb l’objectiu de millorar la qualitat del subministrament.

La línia d’alta tensió subterrània dels carrers Pare Roca i Xavier Bolós forma part d’un dels anells d’alta tensió que alimenta els diferents centres de transformació que Bassols Energia té instal·lats a la ciutat d’Olot i que permeten proveir de subministrament els clients. Concretament, en aquest anell hi ha connectats 17 centres de transformació, a través dels quals es proveeix de subministrament uns 3.000 usuaris.
 
Arxivat a