L'Agència de Residus destina 12.165 € a un projecte de Royalverd a les Preses

L'empresa avaluarà la idoneïtat d’un camp de gespa artificial amb una matriu de granulats de suro procedent de taps reciclats

Redacció
24 de gener del 2018
Actualitzat a les 15:17h
A Riudarenes, el camp de futbol on entrena el Girona FC,  és de gespa híbrida de Royalverd.
A Riudarenes, el camp de futbol on entrena el Girona FC, és de gespa híbrida de Royalverd. | Royalverd.
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha resolt atorgar 1,8 milions d'euros per a subvencionar 66 projectes empresarials vinculats al foment de l’economia circular. La convocatòria dels ajuts, corresponents al 2017 i publicada el mes d’abril passat, s’ha centrat a afavorir projectes per a millorar l'eficiència en l'ús dels recursos materials, i s’hi ha destinat el doble del pressupost que l’any anterior. 

A la Garrotxa l'empresa de les Preses Royalverd Service, ha estat subvencionada amb 12.165 euros per avaluar la idoneïtat d’un camp de gespa artificial amb una matriu de granulats de suro procedent de taps reciclats. Royalverd és una empresa dedicada al sector de la jardineria professional i especialitzada en zones esportives com, per exemple, les gespes híbrides dels camps de futbol de Montilivi o Riudarenes.

El projecte pretén avaluar el potencial dels taps de suro reciclats com a rebliment d’un camp de gespa artificial. Pel que fa aquest producte, des dels anys setanta s’ha estat treballant per aconseguir un terreny el més assimilable al terreny natural possible, però no va ser fins els anys noranta, amb l’aparició dels gespes artificials de tercera generació, que es va poder assolir. Aquestes gespes artificials de tercera generació incorporen grànuls de gomes i cautxú com a farciment per garantir la màxima similitud a un camp natural.

Actualment, s'està plantejant la substitució d'aquest cautxú per altres materials degut al risc que pugui alliberar substàncies cancerígenes, tal com han demostrat alguns estudis científics.

Aquest projecte té per objectiu avaluar la idoneïtat d’un camp de gespa artificial amb una matriu de granulats de suro procedent de taps reciclats. Les grans propietats fisicomecàniques del suro fan pensar que aquest material tant versàtil i natural garantirà les propietats fisicoesportives necessàries.
Arxivat a