Balls d'aquí i d'arreu amb el Garrotxinarius'18 el 3 de febrer

A més dels tallers d'aprenentatge, enguany actuaran a la sala El Torín el grup italià Andrea Capezzuoli e Compagnia i el grup català Companyia Xuriach

El grup de folk italià Andrea Capezzuoli e Compagnia actuarà al Garrotxinàrius'18.
El grup de folk italià Andrea Capezzuoli e Compagnia actuarà al Garrotxinàrius'18. | ACC.
Redacció
24 de gener del 2018
Actualitzat el 26 de gener a les 14:36h
El Garrotxinàrius  és el festival de música i dansa Tradicionàrius a la Garrotxa. Amb aquesta edició serà el cinquè any consecutiu que se celebra a Olot, organitzat conjuntament entre l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot (ICCO), el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT)  i l’associació OFolk-Ball a la plaça.

Serà una jornada sencera dedicada a la música i a la dansa folk que comptarà com cada any amb la participació d’un grup català i un d’internacional. El programa del Garrotxinàrius consta a la tarda d'un seguit de tallers –en els quals s’ensenyen danses tradicionals per part dels dos grups participants–, i al vespre un ball-concert obert a tothom on, qui ho vulgui, pot posar en pràctica tot allò après als tallers.
 
En aquesta edició es comptarà amb el grup italià Andrea Capezzuoli e Compagnia, creat a Milà l’any 2006 i que s’ha convertit en un referent de l’escena folk italiana. Combina melodies del nord d’Itàlia  amb ritmes provinents de diferents regions d’Europa i Amèrica –masurca, vals, xotis, rondó...– tot fent una barreja  entre la tradició i la innovació que captiva el públic i el transporta en un viatge ple d’energia.

El grup està format per tres músics i un mestre de dansa: Andrea Capezzuoli (acordió diatònic, peu i veu), Milo Molteni (violí i veu), Jacopo Ventura (guitarra i veu) i Nicola Brighenti (dansa).

Com a grup català hi participarà la Companyia Xuriach, creada l’any 2009 i especialista en dansa i música del Renaixement i del Barroc. Oferiran balls i danses antigues: pavanes, villanos, espanyoletes, contradanses i sardanes antigues, que perduren en la tradició oral de moltes localitats. Fan reviure aquest repertori posant-lo a l’abast de tothom de manera amena i creativa. El grup està format per tres músics que tocaran instruments originals: Joan Codina (flautes, mestre de dansa), Edwin García (guitarra i tiorba) i Marc Riera (flabiol i tamborino, flauta de tres forats, tamborino de cordes, baixó).

Programa

16.00- 17.45 h (Sala El Torín).
Tallers simultanis:
Taller de dansa antiga  (Companyia Xuriach)
Taller de danses italianes. (Andrea Capezzuoli e Compagnia)
 
18.00- 19.45 h (Sala El Torín)
Tallers simultanis:
Taller de danses italianes. (Andrea Capezzuoli e Compagnia)
Taller de dansa antiga  (Companyia Xuriach)
 
20.00h  (Núria  Social)
Sopar Garrotxinàrius (reserves a [email protected])
 
22.00 h (sala El Torin)
Ball - Concert  de Companyia Xuriach  i Andrea Capezzuoli e Compagnia.
 
Preus

2 tallers: 10 euros anticipada, 12 euros a taquilla el dia del concert.
Ball: 10 euros anticipada, 12 euros a taquilla el dia del concert.
 
Venda  anticipada a www.olotcultura.cat, al Teatre Principal i a Can Trincheria.