Residus

El Consell Comarcal de la Garrotxa rep 93.954 euros per a les deixalleries

L’Agència de Residus de Catalunya ha recuperat l’any 2017 les subvencions per a la implantació i millora d’aquestes instal·lacions per a la gestió dels residus municipals

per Redacció, Garrrotxa, 23 de gener de 2018 a les 17:11 |
Gran part de les subvencions són per a millorar o adquirir noves deixalleries mòbils. | Arxiu.
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha resolt atorgar 4,7 milions d’euros en ajuts als ens locals, corresponents a la convocatòria de l’any 2017 per a la instal·lació de deixalleries municipals, publicada el passat mes de març. En aquesta convocatòria s’hi beneficiaran 43 ens locals que realitzaran 115 actuacions subvencionades, entre els quals el Consell Comarcal de la Garrotxa, que rebrà 93.954,11 euros per a actuacions de millora.
 
Per demarcacions, a l’Alt Pirineu i Aran s’hi destinaran 309.800 euros a cinc ens per a sis actuacions; a Barcelona, 1.720.00 euros a 11 ens per a 40 actuacions; a Tarragona, 588.000 euros a cinc ens per a set actuacions; a la Catalunya Central, 280.000 euros a sis ens per a sis actuacions; a Girona, 798.000 euros a nou ens per a 22 actuacions; a Lleida, 234.000 euros a quatre ens per a set actuacions; i a les Terres de l’Ebre 794.000 euros a tres ens per a 27 actuacions.
 
Prioritzant instal·lacions de proximitat
 
Aquests ajuts s’adrecen a implantar i millorar deixalleries per a la gestió de residus municipals, tant si són fixes com mòbils. La meitat es destinaran a instal·lacions noves, ja siguin minideixalleries o deixalleries mòbils que donin servei principalment a habitants que actualment no disposin d’aquest servei o que l’ajut els permeti una millora i aproximació dels serveis existents.
 
L’altra meitat servirà per millorar o ampliar instal·lacions ja existents. Els projectes presentats inclouen actuacions per garantir l'accessibilitat, la bona gestió dels residus, la seguretat i l’adaptació a la normativa vigent.
 
Foment de la recollida selectiva
 
Les deixalleries són els centres de recepció selectiva de productes per a la reutilització i de residus municipals per a tractaments posteriors: la preparació per a la reutilització, la valorització i la disposició final. Aquestes instal·lacions estan orientades a residus especials en petites quantitats –com pintures, dissolvents o bateries–, residus voluminosos –com mobles o electrodomèstics–, vegetals i runes, per assolir nivells més alts de recollida selectiva. A Catalunya hi ha unes 4.800 deixalleries.

 

Participació